Declaratii la cald

Sportivii au ajuns niste marionete. Ei reproduc cat pot ei de bine lozincile pe care sponsorii ii obliga sa le rosteasca la nesfarsit. “Baietii au facut o treaba excelenta”,”Echipa mi-a oferit o masina perfecta”,”Voi da 110% in aceasta cursa” etc. E pacat, pentru ca multi dintre piloti sunt niste personaje pitoresti care daca si-ar ingadui putina libertate ne-ar face mult mai apropiati de ei.

 

Mai jos sunt cateva declaratii pe care mi-ar fi placut sa le aud din gura catorva sportivi… de profesie piloti de raliuri.  

 

Loeb: “Sincer, acum mi se cam rupe c-am abandonat. Sunt campion mondial. Nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost in sufletul meu daca Mikko mai era in cursa. Cred ca puneam masina de-a latul sa nu mai treaca nimeni.“

 

Ogier: “Bine ca s-a terminat si sezonul asta. Le-am aratat ca sunt in stare sa-l bat pe Leob si anul viitor asta o sa fac. O sa-l bat pe Leob pana le arat tipilor astora de la Citroen ca sunt niste incuiati. La Ford o sa-l am coechipier pe Latvala. Si el e un pilot rapid dar macar nu are fitzele lui Leob si la Ford e un sef de echipa care stie ce face.”

 

Raikkonen: “Habar nu am ce vreau de la viata in ultima vreme. Nu ma regasesc niciunde. Mi-am zis, hai sa mai incerc in Formula1 si mi-am gasit un loc la Williams. Se pare ca am ales prost. Echipa nu poate intrece nici un DS3 WRC in stadiul in care e acum. Nu stiu ce isi imagineaza ei ca pot sa fac eu, dar sigur nu pot sa fac din rahat bici. Ca voi merge mai bine ca Barrichello si Maldonado, asta cred ca e constienta toata lumea.

 

George Grigorescu: “Sportul asta e ca un drog. Niciodata nu m-am gandit ca o sa ajung la varsta la care sa zic ca sunt prea batran sa concurez. Acum stiu ca voi ajunge si in acel loc. Pentru moment am reusit sa fentez varsta.  Nu stiu cat o sa mai pot sa ma iau la intrecere cu lupii tineri. Cineva va trebui la un moment dat sa ma scuture si sa-mi spuna “George, gata, esti penibil, nu mai intreci pe nimeni, las-o balta!” pentru ca eu, daca o sa am finantare, de buna voie nu cred ca voi putea renunta.

 

Vali: “Anul asta am mers de cateva ori ca un nebun. Imi spuneam ca mai tare nu se poate. Si au fost momente cand in aceste situatii imi luam bataie de la Szabo sau Marisca. In felul asta anul viitor vom fi mai mult prin pomi decat pe drum. Eu stiu doar un singur lucru, nu eu trebuie sa ma tin dupa ei, ci ei dupa mine.“

 

Tempesta: ”Sunt unul din piloti bogati de Romania. Stiu ca pot merge foarte rapid. Ghinioane din ultima timp ma enerveaza. Am ajuns o varsta inaintata dar doresc sa apuc o cursa la care Vali sa sperie de timpii mei. Sa-i spun acolo“ Vali, ai crezut ca numa Szabo si Marisca sunt la fel de rapizi ca tine?

 

Barrichello: “Am fost un penibil toata viata mea. Am avut si ghinionul sa fiu langa Schumacher dar si cand am primit sansa la Brown GP tot in umbra lui Button am fost. Am mai avut tresariri la Williams dar cariera mea a apus. Am dorinta, am sangele fierbinte dar mana se pare ca nu a fost niciodata a unui mare campion. Daca nu ma plangeam atata poate ca luam un titlu. Accept, acum e tarziu. Futu-i” 

 

Mikko: “Am fost acolo tot sezonul. Pe locurile din fata. Dar foarte rar la bataie pentru victorie. Intr-un fel e mai corect sa castige Leob. A fost mult mai rapid ca mine. Numai de asta merg la Citroen. Nu sa castig titlu, ci sa fur meserie de la Leob. La naiba, si Ogier si Latvala au fost mai rapizi. Am fost bun la puncte dar la viteza am fost in alt film. Nu putea si Leob asta sa traiasca in anii 80 sau 90 sau sa apara abia acum? Ma duc acum in rulota mea si nu mai ies vreo doua luni de acolo.”

 

Latvala: ”Mai baieti, nu ma mai intrebati cum ma simt sa-i cedez locul lui Mikko! Cum sa fie, ca dracu! Dar nu uitati ca in urma cu ceva timp dadeam cu masina de pereti cand iti era lumea mai draga. Si am fost iertat si tinut in echipa. Nu suntem campioni mondiali dar sigur suntem o echipa mai unita decat cei de la Citroen. Sper sa inteleaga si Ogier ca aici nu vine sa fie numarul unu. Vine sa facem o treaba impreuna.“

 

Ovidiu Mazilu: “Mai nebunilor! Fiecare dintre voi o sa ajunga la capatul carierei. Si atunci, unii o sa vreti locul asta pe care stau eu acum. Si o sa va faceti de tot rahatul pentru ca nu o sa fiti in stare sa gestionati nimic. Una din satisfactiile mele, daca o sa mai fiu “functional” va fi sa va spun “ati vazut, prieteni, ca nu e chiar asa usor sa conduceti o federatie?!”

 

Niciuna din declaratiile de mai sus nu se ridica la nivelul sinceritatii cuvintelor lui Titi Aur de la Raliul Iasului. Si doar pentru libertatea de a spune acele lucruri, Titi ramane pentru mine un model

6 thoughts on “Declaratii la cald”

  1. Ma mir ca n-a declarat nimic si d-l Omniasig… cum de nu l-ai pupat si la tura asta?

  2. Andrei, sunt foarte legitime dorintele tale de-a auzi lucruri spuse pe sleau de marii campioni. Dar, inainte de asta, ia creta in mana, treci la tabla si scrie de 250 de mii de ori LOEB-LOEB-LOEB, etc! Dupa aia ai voie sa vrei tot ce-ti trece prin minte. Parerea mea…

Comments are closed.