Manu il salveaza pe Giri

Dan Girtofan, campionul national de raliuri din 2007, are la dispozitie anul acesta cea mai performanta masina din campionat. Dupa ani la rand in care Giri a fost un abonat al podiumului final al CNR, el a reusit sa puna la punct un program pe mai multi ani alaturi de partenerii Porsche Romania, Alexandrion, Mobil1 si altii.

 

In pofida unei abordari precaute a inceputului de sezon, care l-au incadrat cu siguranta in bugetul planificat pe etape, se pare ca Giri intampina o problema destul de delicata legata de parteneriatul cu unul dintre sponsorii principali care s-ar fi retras.

Astfel, el se vede in situatia de a bate la usile celorlalti parteneri pentru a suplimenta participatia lor si/sau de a baga mana in propriul buzunar. Intrebat despre aceasta situatie, Giri a declarat “ Nu mi s-a mai intamplat din 1998 sa aduc bani de acasa. Toata lumea stie regula de aur motorsportului. Daca nu ramai cu cel putin 10.000 de euro dupa un an de curse inseamna ca esti un fraier. Se vede treaba ca dupa multi ani in care mi-a mers bine a venit momentul sa pun si de la mine.

 

Fiind amenintat de mai multi apropiati ca daca incepe sa aduca bani de acasa, ei se vor dezice de el, Giri a primit un ajutor neasteptat de la un alt brasovean, expert al sponsorizarilor. Manu Mihalache, caci despre el e vorba, a sarit imediat in ajutorul concitadinului sau cu un sfat extrem de util. Intrebat la randul sau despre ce sfat e vorba, Manu ne-a declarat cu mandrie “I-am spus lui Giri sa nu se panicheze. Situatia nu este atat de grava. I-am spus sa ia exemplu de la mine. Poate oricand sa convinga cativa prieteni si cunoscuti sa-i dea bani si sa le promita ca le va scrie numele pe masina sau ca le va ramane recunoscator sau prostii de genul asta. Cum ar spune Petter Solberg “This shit always worked”.

 

Cu doar o etapa ramasa pana la finalul stagiunii, suntem cu ochii pe masina lui Giri sa vedem care din variante a ales-o pentru finantare. “Sponsor: my pocket”, “Multumesc prietenilor” sau “ Skoda, nu te lasa la greu”? 

Manu Mihalache – foto: Bogdan Barabas

Articolele din aceasta rubrica nu trebuie luate foarte in serios intrucat ele sunt un pamflet si nu doresc decat sa raneasca ego-ul celor se cred cei mai smecheri din lume. Noi stim ca toti cei implicati in motorsport sunt smecheri pentru ca stim cum suntem noi. Pasionati, dedicati, fideli etc. Dar nu strica din cand in cand sa facem caterinca de cei care ne incanta cu evolutiile lor pe probe. Fara ei, nu ar fi nici campionat, nici Motorsportnews, nici Fras si nici “Gicu zice”. Atat Manu cat si si Giri ne sunt foarte dragi si ii rugam sa nu se supere daca i-am facut personaje negative. Cine se tachineaza se iubeste, zice o vorba in franceza.

2 thoughts on “Manu il salveaza pe Giri”

  1. e mai usor daca ai in telefon numerele catorva 'prieteni si cunoscuti' ca O.Zinger, M.Butuza, I.Neculaie, etc… :))

Comments are closed.