Constructorul Ross Brawn

Va mai aduceti aminte de inceputul anilor 90? Ferrari uitase gustul succesului si a decis ca este momentul reconstructiei. Si a schimbat totul, apeland in acest proces si la sprijinul din umbra al lui Bernie. Luca di Montezemolo, omul cu Coppa del Mondo 90. Apoi Jean Todt, Schumacher, Byrne si Brawn. Incet-incet lucurile au inceput sa se schimbe, iar dupa cativa ani nu numai ca au venit succesele, ci chiar, mai mult, Scuderia a avut parte de o perioada fenomenala in care a insirat succesele precum margelele pe ata. Fara a minimiza cumva contributia celorlalti, trebuie spus ca in succesul acelui proiect o importanta enorma a avut-o Brawn, cel care, sa nu uitam, a fost mereu strategul, pozitie pe care nu i-a contestat-o nimeni.

 

 

Ei bine, iata, Brawn a luat-o de la capat in noiembrie 2007. Si a cladit iar, caramida cu caramida. In 2008 i-a convins pe niponi sa nu arunce banii pe un monopost care sa le aduca doar cateva pozitii fruntase, ci in dezvoltarea unei masini castigatoare pentru 2009, atunci cand regulamentul se schimba. A fost o dubla lovitura, pentru ca, pe langa succesul lui Brawn GP, a venit si propunerea lui Mercedes, care a decis sa cumpere aceasta structura. Iar de-atunci procesul a continuat permanent, ultima dovada fiind inregimentarea lui Aldo Costa si Geoff Willis. Sunt mutarile care au avut darul de a-i aduce zambetul pe fata lui Ross, semn ca de-acum lucrurile se vor schimba mult in bine.

 

Sigur, sa nu asteptati o metamorfoza venita peste noapte, insa va anunt de-acum ca va trebui sa va obisnuiti cu un Mercedes care castiga curse. Iar apoi, sa nu va mire daca veti descoperi ca va avea forta de a se bate pentru titlul mondial, semn ca Ross Brawn, constructorul, a mai dat o lovitura.