Sezonul zvonurilor

Ca de fiecare data, si in acest an luna iunie reprezinta momentul de start pentru zvonurile legate de valsul transferurilor. Fara indoiala, Lewis Hamilton, al carui contract este scadent, este subiectul preferat in acest sens, insa, cel putin pentru moment, acesta incearca sa-si ascunda intentiile. Cel putin asa a facut-o la Montreal, atunci cand a declarat ca el se gandeste doar la pilotaj si ca de viitorul sau se ocupa oamenii din echipa care-l manageriaza. Nu-l contrazicem, dar hai sa vedem si care ar fi optiunile sale.

 

Drumul catre Ferrari pare inchis. Din pricina lui Alonso in primul rand. Apoi pentru ca exista deja un zvon legat de o posibila trecere a lui Vettel in tabara italienilor incepand cu 2014. O alta varianta poate sa fie refacerea perechii cu Rosberg. La Mercedes. Insa vor avea conducatorii echipei germane puterea sa-i spuna lui Michael Schumacher ca nu mai au nevoie de el? 

 

Sa presupunem ca da si ca vom avea o pereche Lewis-Nico la Mercedes. Ei bine, de aici incepe valsul. Pentru ca Michael ar putea sa-si doreasca sa continue si-atunci, pentru ca in general opiniile lui Bernie sunt respectate, iar acesta a spus ca si-ar dori sa vada un cuplu al asilor germani la Red Bull, Christian Horner i-ar putea oferi un contract. Sacrificat: Webber. 

 

Dar, oare, chiar o sa fie vorba de sacrificiu? N-as spune. Pentru ca daca la Ferrari nu este loc pentru Hamilton, pentru Webber poate sa existe. Alonso, cel despre care se spune ca are mai multa putere in cadrul echipei chiar si comparand cu epoca Schumi, isi doreste un coechipier rapid, pe post de iepure. Iar conducerea echipei nu ar spune nu. Pentru ca ar putea sa-l scoata pe Fernando din zona de confort, pentru ca ar marca o premiera (primul australian din istorie care piloteaza pentru Scuderie), dar si pentru ca ar putea beneficia de un cuplu capabil sa aduca titlul constructorilor. 

 

Asadar, Mark ar avea o solutie la indemana, iar aceasta nu este una oarecare. Dar, are motive sa plece? In principiu, da. Are deja 36 de ani si a petrecut 6 la actuala sa echipa. Daca s-a gandit vreodata sa schimbe echipa, atunci acum este momentul sa o faca. Altfel, probabil ca nu va avea de ales decat intre team-uri de mana a doua, si, evident, nu este varianta ideala. 

 

Fara indoiala, pentru moment, acest lant de schimbari nu reprezinta decat un scenariu. Unul plauzibil insa, asa ca merita sa asteptam saptamanile care urmeaza pentru a descoperi in ce masura va deveni au ba realitate. Intre timp, fireste, puteti gasi si voi alte variante. Si poate ni le impartasiti in comentarii…