Din pataniile mele la Slovakiaring

Andrei Enescu #99 – BMW S1000RR – pilot in RoSBK

 

Astazi o sa va povestesc putin din etapa de la Slovacia. Prima data cand am vazut acest circuit superb, facut intr-o tara in care nu sunt mai dezoltati ca noi, dar uite ca pot. Asa ca o sa trec direct la subiect. Slovakiaring un circuit de viteza si cand zic de viteza nu glumesc 🙂 deci acolo virajele sunt wow.

Prima zi pe Slovakiaring, aranjamentul de dimineata, prima intrare zic hai sa o iau usor, dar pe circuitul asta usor inseamna foarte tare din start. M-am calificat in grupa A2, grupele fiind impartite in A1 Pro, A2 racer, B Intermediara, C Rookies. Asa ca am lamurit-o cu grupele cum stam. Sa revenim la circuit, curbe largi de viteza cu saritoare, adica locuri unde pur si simplu zbori cu motoreta, putin denivelat dar relativ bun la aderenta si la conditii. Dupa prima intrare eram putin in ceata pentru ca trasele care le stiam aici nu mai se aplicau si trebuia schimbata putin tactica cat si setarile motocicletei.

 

Ziua a decurs bine am progresat usor spre un timp de 2.15,1 pana la sfarsitul zilei cel mai bun timp in calificari de la romani pe ziua de vineri. Totul parea atat de simplu, pana cand a doua zi am luat o decizie sa incercam si alte setari. Hmmm mare greseala. Am intrat intr-un miraj si o ceata care nu a facut decat sa ma incurce, am incercat sa lungim motocicleta ca sa fie mai stabile, dar nu mai performa atat de bine pe unele viraje si lista problemelor continua.

Ziua de sambata a mers relativ bine dar cu un progres bunicel am progresat la grupa A1 si am obtinut locul 5  pe grila formata din 260 de participanti la cursa de anduranta. Dar din cauza lipsei de fonduri am preferat sa nu duc aceasta cursa pana la capat fiind prea solicitanta pentru motocicleta si buzunar 🙂 3 ore de mers continuu streseaza orice motor.

 

Asa ca sa revenim. Ziua de duminica sau mai bine spus ziua cea mare ziua cursei 🙂  Dupa prima cursa cea de la 600 in care in ultimul tur s-a petrecut un accident destul de grav cu accidentarea lui Pop Petre si Octavian Negrea, cursa s-a amanat pentru eliberarea pistei si a celor implicati in accident. Dupa cateva minute de asteptare, care au parut o vesnicie, se da anuntul sa ne prezentam la start eu fiind pe pozitia 8 din 60 de rideri la clasa mare. In fata mea la romani avand pe Cazacu, Mistode si Vargolici. Facem ultimele verificari la motocicleta se anunta eliberarea pistei si se da startul pentru tura de incalzire. Plec bine de la start dar era doar o tura de incalzire ce era mai greu urma, ajungem din nou la start ma pregatesc sa incerc sa fac un start la fel de bun se da verde plec motocicleta da un mic semn de rateu, dar tot reusesc sa plec bine. Ajung pe locul 3, in fata mea pana in primul viraj reusind sa ma devanseze Cazacu si cu un alt rider.

Imediat un prim grup format din Michi Motorsport, Cazacu, eu si Mistode ne-am indepartat de restul concurentilor. In ultima parte a circuitului Mistode fiind in spatele meu incearca o depasire, eu fortez intrarea intr-un viraj pierd aderenta pe roata din fata incerc sa o controlez si ghici ce motocicleta s-a gandit sa prinda totusi aderenta din nou aruncandu-ma din sa direct in pietris si motorul desigur venid si el din urma, ca na nu se putea sa ma lase singur, aterizeaza la cativa metri de mine. Ma ridic putin ametit  de la impact alerg spre motocicleta cu speranta ca pot continua cursa, dar din nefericire motocicleta era mult prea avariata pentru a mai putea continua. Asa ca stau pe margine si privesc o cursa care putea fi relativ usoara, pierduta din cauza unei simple greseli. Asta e motorsportul niciodata nu poti sti ce se poate intampla.

 

Cu putin noroc si cu ajutorul unui prieten, Florin Calin, am reusit sa repar motocicleta si sa ma pregatesc pentru urmatoarea etapa. Inca mai ma resimt putin de la cazatura dar trece cu putina vodka  :))) glumeam  🙂  asa ca sper sa ne revedem cu bine la urmatoarea poveste de la Hungaroring!

 

N.R. La ora publicarii acestui articol Andrei face ultimele setari ale motocicletei pentru etapa de la Hungaroring 15-17 iunie.

One thought on “Din pataniile mele la Slovakiaring”

Comments are closed.