ADI RASPOPA A PRIMIT CEL DE-AL CINCILEA TITLU DE CAMPION NATIONAL LA GALA CAMPIONILOR FRAS

Sambata,  9 decembrie, incepand cu ora 18:00, Federatia Romana de Automobilism Sportiv si-a premiat sportivii in cadrul Galei Campionilor, organizata in premiera in Sala Mare a Teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi. Cu aceasta ocazie, Adrian Raspopa si Cosmin Diacu au devenit in mod oficial campioni nationali ai categoriei rezervata automobilelor cu 2 Roti Motrice (2WD) si ai clasei 5, dupa ce de-a lungul sezonului 2017 al Campionatului National de Raliuri au castigat 5 din cele 7 etape.

 

Aflat la al cincilea sezon la bordul Citroenului Ds3 R3, Adrian Raspopa a reusit in acest an sa-si treaca in cont cel de-al cincilea titlu de campion national al categoriei automobilelor cu tractiune fata din cadrul Campionatului National de Raliuri. Sezonul 2017, desi extrem de dificil de manageriat din punct de vedere al bugetului, s-a dovedit a fi un adevarat examen de maturitate pentru pilotul bacauan. Avandu-l in dreapta sa pe copilotul si bunul sau prieten Cosmin Diacu, Adrian Raspopa a castigat 5 din cele 7 raliuri ale intrecerii, fiind fortat sa abandoneze de 2 ori, la etapa de casa, de la Bacau si cea de la Sibiu.

Sunt extrem de fericit pentru acest titlu, mai ales de contextul dificil in care l-am obtinut. Fara sa exagerez, echipa tehnica Omega Motorsport a reusit sa faca adevarate minuni in acest an cu privire la intretinerea si remedierea problemelor aparute la masina noastra. Pe cealalta parte, aruncand o privire in urma la victoriile obtinute in acest an, nu pot decat sa ma bucur pentru ca am dovedit ca avem maturitatea si experienta necesara de a fi foarte rapizi pe probele speciale fara sa ne asumam niciun risc!” a spus Adi Raspopa la incheierea Galei Campionilor FRAS.

 

Cele doua titluri de campion national nu ar fi fost posibile fara sprijinul partenerilor principali din acest sezon, Adama Romania si Audi KiteZone Mamaia Nord, precum si cel al partenerilor tehnici, Helios Bacau, Avantest si GoPro, carora le multumesc si pe aceasta cale. Urmeaza o perioada de vacanta din punct de vedere sportiv si o campanie de alcatuire a bugetului pentru sezonul 2018. Vreau sa felicit toate echipajele care au luat startul in acest sezon si mai ales pe cele care au urcat pe podium la Gala Campionilor. De asemenea, multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi in acest an, atat pe marginea probelor speciale, cat si de acasa. Sper sa ne vedem cu bine la debutul Campionatului National de Raliuri 2018!a mai adaugat Adi Raspopa, campion national in 2017 alaturi de Cosmin Diacu in Campionatul National de Raliuri la categoria rezervata automobilelor cu 2 Roti Motrice (2WD) si clasa 5.