BCR LEASING RALLY TEAM: VICECAMPIONI LA ECHIPE ŞI ÎN CLASAMENTUL PILOŢILOR

Raliul Harghitei (9-10 octombie) a încheiat în mod oficial ediția din 2015 a Campionatului Național de Raliuri. Pentru BCR Leasing Rally Team această ultimă etapă a fost una foarte bună, în care Gergo Szabo a reușit să își adjudece titlul de vicecampion național absolut, iar Edwin Keleti să își consolideze locul 3 la general în campionat. De asemenea, BCR Leasing Rally Team și-a asigurat și locul doi la echipe. Am venit la această etapă dorind să ocupăm locurile 2 și 3 pe podiumul campionatului și ne-am îndeplinit obiectivul. Am câștigat și clasa 3, clasa 11 și am terminat pe locul secund la Cupa Dacia. Astfel, putem spune că am avut un raliu bun și am reușit să terminăm cu bine un an dificil. Felicitări membrilor echipei pentru tot ce au făcut în 2015 și sperăm că anul viitor va fi unul și mai bun!– a declarat Alexandru Pițigoi, Director General Colina Motorsport.

 Gergo Szabo_Karoly Borbely_Mitsubishi Evo IX R4_Raliul Harghitei 2015

Gergo Szabo și Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) au avut un parcurs bun în Raliul Harghitei, reușind să câștige și o probă specială. Deși au ocupat mult timp locul secund la general, nu au dorit să îşi asume riscuri inutile, nu au forţat, şi au terminat concursul pe trei, atât la general, cât și la clasa 2. Oricum, acest rezultat a fost suficient pentru ca ei să devină vicecampioni naționali.A fost un raliu cu o încărcătură psihică ridicată, datorită mizei mari. Ne-am pregătit foarte bine şi am reuşit compromisul perfect: să nu mergem prea tare şi să nu ne asumăm riscuri inutile. Este un rezultat la final de sezon excelent pentru noi, având în vedere dificultăţile pe care le-am avut în a aduna un buget competitiv. Suntem foarte mulţumiţi de rezultat: vicecampioni naţionali absoluţi şi vicecampioni la echipe! Mulţumim echipei Botka Rally Team şi Colina Motorsport pentru suport, dar şi sponsorilor echipei BCR Leasing, Omniasig, Telekom, EnergoBit, Mol România pentru susţinerea acodată! – a spus Gergo Szabo la final.

 Edwin Keleti_Botond Csomortani_Mitsubishi Evo X_Raliul Harghitei 2015

Edwin Keleti și Botond Csomortani (Mitsubishi Lancer EVO X) vânau înaintea raliului una dintre treptele vacante ale podiumului campionatului și au reușit să o ocupe pe cea de-a treia. Ei au încheiat raliul pelocul 4 la general, au câștigat clasa 3 – așa cum au făcut-o în fiecare etapă de când au revenit la o mașină cu aceste specificaţii – reuşind astfel să-și atingă și obiectivul.La Harghita s-a încheiat un sezon interesant, ambițios, pe alocuri complicat. Am pornit cu o mașină de TOP, de clasa 2, care ne-a permis în prima parte a sezonului să atacăm de fiecare dată podiumul etapelor și, până după jumătatea campionatului, am arătat cât de rapizi suntem fiind încă de la început pe locul 2 al clasamentului general. Apoi am fost nevoiți să schimbăm materialul de concurs cu un performant Evo X, însă de clasa 3, cu care a trebuit să compensăm pentru lipsa de performanță pură a mașinii. Pe final de sezon am reușit să obținem bronzul campionatului, ceea ce ne mulțumește pe deplin în condițiile date. Vreau să mulțumesc tuturor pentru implicare și susținere, partenerilor (BCR Leasing, Omniasig, Pirelli, Borsec, ColinaMotorsport, Mobil 1 prin Star Lubricantsși Greco), echipei tehnice Colina Motorsport și, mai ales, copilotului meu Boti. Felicitări colegilor de echipă pentru spirit și rezultate, dar și adversarilor, care ne-au împins puternic de la spate! Sper să ne revedem  în 2016! – a declarat Edwin Keleti.

 Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup_Raliul Harghitei 2015

Concurând în raliul lor de casă, Adrian Teslovan și Imre Cseh (Dacia Logan) au condus la Cupa Dacia la finalul primei zile, dar au trebuit în cele din urmă să se mulțumească cu locul secund. Oricum, după multe curse cu ghinioane și probleme, cei doi au avut parte de un raliu în care totul a mers bine și au putut să se concentreze doar asupra luptei cu ceilalți concurenți.Am terminat Raliul Harghitei pe locul doi, la doar 4 secunde de primul loc, aceasta fiind și singura etapă din acest an fără nici un fel de probleme majore. Suntem bucuroși de rezultatul obținut, chiar dacă cele 4 secunde sunt ca un mic ghimpe, dar până la urmă putem spune că este un rezultat onorabil, dacă analizăm parcursul nostru din acest an. A fost un sezon foarte dificil, presărat cu greșeli, ghinioane, probleme tehnice, dar încheiat într-o notă optimistă. Anul acesta pot spune că am acumulat experiență cât pentru trei campionate, tocmai de aceea iubim acest sport. Despre Raliul Harghitei, etapa care trage Cortina peste Campionatul Național de Raliuri 2015, putem spune că a fost runda cu cei mai mulți spectatori, desfășurată într-un cadru superb cu peisaje de vis și fani înfocați ai acestui sport. Nu pot să închei fără să nu le mulțumesc colegilor de echipă pentru atmosferă, Edi & Boti, Tomi & Rares, Gergo & Karcsi și, bineînțeles, partenerilor noștri: Borsec, BCR Leasing, Defi, Orkla Food’s, Omniasig, Mobil1 prin Star Lubricants, Pigna, Telekom, Prodia, Hermes Forwards, SPC și, nu în ultimul rând, echipei tehnice Colina Motorsport, în special lui Alexandru Pițigoi, precum și directorului echipei tehnice, George Serban.– a menționat Adrian Teslovan.

 Thomas Abraham_Rares Silasi_Mitsubishi Evo 3 Kombi_Raliul Harghitei 2015

La clasa 11, Thomas Abraham și Rareș Silași (Mitsubishi Lancer EVO 3 Break) au mers fără greșeală. Ei au câștigat toate cele 10 probe speciale ale raliului și au încheiat anul în forță! Raliul Perla Harghitei a fost desfăşurat  în condiţii perfecte pentru pilotaj şi spectatori. Fără prea mare presiune pentru noi, această ultimă confruntare a fost un raliu  frumos, care ne-a făcut  plăcere. Locul 1 la clasa 11 a fost cireaşa de pe tort. Am încheiat astfel un sezon competiţional în care am avut de toate: şi victorii, şi abandonuri. Una peste alta, a fost un an minunat, în care ne-am bucurat de timpul petrecut la curse alături de o echipă frumoasă. Mulţumim echipei BCR LEASING RALLY TEAM şi COLINA MOTORSPORT pentru că au crezut în noi! Mulţumim că am avut şansa de a fi într-o echipă în care ne-am simţit ca într-o familie! De asemenea, mulţumim sponsorilor noştri – AltaRom, Transcom, DTE Systems, Hostware, Engels Bistro. Aşteptăm să ne revedem cu bine în 2016!a încheiat Abraham.