Echipajele Cupei Dacia, pregătite de Transilvania Rally

După 3 etape pe macadam, Campionatul Naţional de Raliuri revine pe asfalt, la Cluj, acolo unde se va desfăşura în perioada 22-23 iulie 2016 Transilvania Rally. Cupa Dacia va alinia la start 9 echipaje, toţi pretendenţii celor două podiumuri (general şi debutanţi) urmând să se afle printre acestea.

 

 

Cea de-a şasea etapă a sezonului reprezintă a treia rundă de asfalt din 2016 după 3 raliuri consecutive desfăşurate pe macadam. Itinerariul Transilvania Rally este compus din 10 probe speciale ce însumează 106,94 km. După ce joi seară (21 iulie) va avea loc în Piaţa Unirii din Cluj startul festiv şi prezentarea echipajelor, vineri (22 iulie) este programată prima zi de concurs. Concurenţii îşi vor testa maşinile în cadrul shakedownului din Făget de vineri dimineaţă, urmând ca după-amiază să parcurgă primele 3 probe speciale (Făget, Mănăstireni şi Sălicea). Ziua se va încheia după disputarea superspecialei din centrul Clujului, show ce revine în inima oraşului şi care va începe de la 20:30. Sâmbătă (23 iulie) sunt programate încă 6 probe, cu câte două treceri pe Dângău şi Râşca, o trecere pe Beliş şi punctul final dat de superspeciala Polus Center. PS9 Dângău II are rol de power stage şi va aduce puncte suplimentare primilor trei clasaţi atât în Cupa Dacia general cât şi la debutanţi.

 

DSC_0574

Cu 4 victorii în primele 5 etape şi un avans de 54 de puncte în fruntea Cupei Dacia, echipajul Raul Badiu / Gabriel Lazăr merge la Cluj pentru a face încă un pas spre titlu. Cei doi componenţi Sibiu Racing Team pot să devină campionii Cupei Dacia 2016 chiar în urmă acestei etape. Pe probele de la Cluj va fi foarte interesant de urmărit duelul pentru cea de-a doua poziţie a clasamentului general. În urma etapei precedente de la Bacău, Bogdan Talaşman şi Andrei Mitrasca au reuşit să treacă de la 10 puncte în urma echipajului Norbert Maior / Alina Bianca Pop la 10 puncte în faţa acestora, avansând pe a doua poziţie. Fiindcă Transilvania Rally este raliul “de casă” al echipei Napoca Rally Academy, Norbert Maior va da totul pentru a reveni în faţa lui Bogdan Talaşman. 

 

 

Mă bucur să ajung la Cluj şi anul acesta” a declarat Andrei Mitrasca. “O să încerc să îi fiu cât mai de folos lui Bogdan, care are o luptă tactică cu Norbert, însă suntem conştienţi de diferenţele de putere dintre maşinile noastre. Vom concura acasă la două din echipajele din echipa noastră şi vom avea grijă să luăm cât mai multe puncte, atât la Cupa Dacia cât şi la echipe” a adăugat navigatorul echipajului BCR Rally Team.

 

 

Poziţiile 4 şi 5 din clasamentul general al Cupei Dacia sunt şi mai “strânse”, Andrei Mitre şi Bogdan Iancu având un avans de doar un punct în faţa echipajului care conduce clasamentul debutanţilor, Radu Luca / Mihai Stanciu. Un alt debutant, Daniel Rusciuga, este nerăbdător să revină pe suprafaţa sa favorită. “Cu un buget semnificativ mai mic, participarea la Cupa Dacia este mai accesibilă şi o modalitate mai facilă de a avea contact cu motorsportul şi totodată un punct de lansare pentru debutanţi. Trebuie să-i mulţumim lui George Grigorescu, care se implică total în acest proiect. Sper să fie la fel de activ şi în continuare, să menţină această competiţie monomarca, cel puţin la acelaşi nivel” a declarat Daniel Rusciuga. “Cât despre Cluj, sunt pregătit pentru revenirea la asfalt, care este mai pe placul meu. După trei etape de macadam eşuate, abandon la Arad, o răsturnare la Tulcea şi un ritm modest la Bacău din cauza celor întâmplate anterior, Clujul va fi ca o gură de oxigen pentru mine.” a adăugat cel care îl are în dreapta sa în primul sezon de raliuri pe Mihăiţă Lăzărescu.

_SPP1527 (1)

 

Rusciuga este urmat îndeaproape în ambele clasamente (general şi debutanţi) de Dan Zaharia. Tânărul pilot va fi secondat la Transilvania Rally de un nou navigator. “Odată cu finalul etapei de la Bacău se încheie şi colaborarea cu bunul meu prieten care mi-a fost până acum copilot, Alin Popa, el alegând să se retragă din raliuri. La Cluj voi fi prezent datorită ajutorului primit din partea unor oameni cu suflet mare care şi-au dorit să nu rămân acasă ci să-mi continui evoluţia alături de un copilot cu multă experienţă, de la care voi avea multe de învăţat, este vorba de Sergiu Sebastian Itu. Pentru etapa clujeană mi-am propus să pilotez frumos, corect şi să dobândesc cât mai multă experienţă alături de noul meu copilot.” a spus Dan Zaharia.

 

 

Andrei Girtofan va lua startul la Cluj pentru a acumula kilometri şi pentru a-şi creşte experienţa. Avându-l în drepta sa pe Doru Vraja, Girtofan junior a avut un prim sezon dificil în motorsport, abandonând în jumătate din cele 4 etape la care a participat. Deşi a concurat doar o dată în primele 5 etape, de la raliul clujean nu putea să lipsească localnicul Ioan Mihuţ. El va face din nou echipa cu Radu Gurămultă. La volanul unei Dacia Logan îl vom vedea pe probele din Ardeal şi pe Filip Badina. El nu va puncta în cupă dar îşi va dezvoltă abilităţile de pilotaj alături de mentorul său, George Grigorescu, care îi va fi copilot.

_SP53040