3 intrebari pentru Sebi Barbu

Sebastian Barbu a fost primul pilot roman care a luat startul pe un Citroen DS3 R3, la Raliul Sibiului 2012, etapa inscrisa in premiera in calendarul Intercontinental Rally Challenge. Tot el a fost si primul care a obtinut o victorie in clasamentul 2WD la Raliul Tara Barsei, reusind astfel sa termine sezonul 2012 pe locul al treilea. 

 

Relatia pe care a dezvoltat-o cu cei de la Wurmbrand Racing, preparatorul masinii, i-a inlesnit si o participare in afara campionatului intern, la Raliul Waldviertel. Pentru 2013 Sebi Barbu are planuri mari, pe care le puteti afla din scurtul interviu de mai jos:

 

sebastian barbu - citroen ds3

Care este programul vostru in 2013 si ce v-ati propus sa realizati in acest sezon?

S.B: Anul acesta vom merge la 5 etape din ERC si la cat mai multe posibil din CNR. Obiectivul meu este sa merg cat se poate de tare, constant si eficient, sa acumulez cat mai multa eperienta si sa adun cat mai multe puncte la raliurile la care particip.

 

Ce parere aveti despre noul format al Campionatului National de Raliuri si despre etapele revenite in calendar?

S.B: De abia astept sa iau startul in Raliul Deltei si in etapa de la Harghita. Eu vin la raliuri din pasiune, o fac pentru imi place si ma bucur ca sunt atatea raliuri in calendar. Daca ar fi posibil din punct de vedere finaciar as lua startul in toate.

 

Cum vi se pare programul pentru prima etapa de la Brasov? 

S.B: Ma bucur ca anul acesta s-a schimbat. Este o etapa clasica, fiind si prima sunt sigur ca va fi ceva mai speciala si ca vor fi multi piloti la start. Noi suntem pregatiti sa facem o figura buna.  O sa avem doua zile frumoase de concurs, sper doar sa ninga putin 🙂