MEDIATIZARE INTENSA PENTRU RALIUL MOLDOVEI BACAU 2017

Aflat la debutul pe plan european si programat in perioada 16-17 iunie, Raliul Moldovei Bacau va avea parte de o promovare intensa in acest sezon, pe toate canalele de comunicare, gratie unui nou parteneriat incheiat cu postul de radio Europa FM. Ajuns la cea de-a saptea editie, Raliul Moldovei Bacau face parte anul acesta din Trofeul European de Raliuri (European Rally Trophy) și Trofeul Balcanic de Raliuri (Balkan Rally Trophy), campionate europene desfășurate sub egida Federației Internaținale a Automobilului (FIA), dar si din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național de Raliuri 2 Dunlop, Campionatul Național de Raliuri Istorice, competiții desfășurate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

 

 

Din punct de vedere al transmisiunilor in direct, Raliul Moldovei Bacau va marca in 2017 cea mai mare transmisie live a unei etape din România. Astfel, in prima zi a competitiei, cea de vineri 16 iunie, proba speciala Vermesti va fi difuzata in direct de posturile TVR Iași, TVR 1 și TVR HD, productia fiind asigurata de un car de transmisie al TVR Iasi . Tot in prima zi, superspeciala din Bacau, organizata pentru prima oara pe un circuit stradal in centrul orasului, va fi transmisa in direct pe postul tv Dolce Sport prin intermediul unui car de productie al aceleiasi televiziuni, difuzarea urmand sa se faca concomitent si pe posturile Televiziunii Române. Deznodamantul Raliului Moldovei Bacau va putea fi urmarit in direct sambata, pe 17 iunie, atunci cand ultima proba speciala, Buhusi, va fi transmisa in direct pe posturile TVR Iași, TVR 1 și TVR HD.

 

 

Asa cum am mai spus-o si la editiile anterioare, ne-am propus sa imbunatatim Raliul Moldovei Bacau din toate punctele de vedere. Am tinut cont de parerile colegilor din Campionatul National de Raliuri vizavi de probele speciale, am ridicat an de an stacheta in materie de mediatizare si transmisii live si incercam sa atragem cat mai multi spectatori. Astfel, incepand de saptamana viitoare, la nivel national va fi difuzat un spot de promovare pe postul de radio Europa FM. De asemenea, gratie titulaturii pe care Bacaul o are in acest an, respectiv de Oras European al Sportului, vom avea parte de si mai multi voluntari. Acestia au inceput deja de saptamana aceasta difuzarea afisului oficial al competitiei in intreg judetul Bacau si sper ca publicul sa fie receptiv intr-un numar cat mai mare.” detalieaza Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei Bacau, o parte din demersurile efectuate pentru mediatizarea competitiei.

 

Se pare ca microbul raliurilor l-a virusat pe Dani Otil iar la Raliul Moldovei Bacau acesta va evolua in postura de pilot pe una din masinile de deschidere, urmand sa-l aibe in dreapta sa, in calitate de copilot, pe Radu Guramulta. O alta noutate in acest an va fi aceea ca traditionalul Rally Barbecue va fi organizat in premiera in apropierea specialei Runcu, la finalul recunoasterilor pe aceasta proba, o ocazie inedita pentru concurenti, presa locala si de ce nu, localnici, sa socializeze pe tema raliului. ” a mai adaugat Adrian Raspopa.

 

 

Din punct de vedere organizatoric, saptamana aceasta a avut loc si sedinta comuna a reprezentantilor autoritatilor locale, ai Politiei, Jandarmeriei, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta si ai organizatorului, ocazie cu care a fost avizat planul de securitate al competitiei. „Am intrat in linie dreapta cu lucrarile de amenajare ale suprafetei de rulare, acestea fiind in curs de definitivare. Vreau sa multumesc si pe aceasta cale companiei Petrom pentru efortul considerabil depus pentru ca speciala Moinesti sa se prezinte in conditii impecabile dupa trecerea iernii.”  a mai spus Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit.

 

 

Raliul Moldovei Bacau propune in acest an concurentilor un format cu 17 probe speciale, in lungime de 126, 81 kilometri, care se vor desfasura de-a lungul zilelor de vineri, 16 iunie si sambata, 17 iunie. Festivitatea de premiere va avea loc sambata, in centrul Bacaului, incepand cu ora 20:30 si se va incheia cu un concert al trupei Holograf.

 

 

Raliului Moldovei Bacău 2017 este organizat de ACS Rally Spirit cu sprijinul Consiliul Județean Bacău, Consiliul Local şi Primăria Bacău, Consiliul Local Moinești, consiliile locale ale com.Zemeș și Măgirești, al sponsorului principal Audi, precum şi al partenerilor tehnici Cybernet, Auto Moto Invest, Selgros, Arena Mall, Hotel Decebal şi Adrimpex.