Un raliu bun dar cu probleme

La prima prezență pe specialele Raliului Aradului, echipajul COSMOTE Titi Aur / Karoly Borbely s-a clasat pe locul 6, la capătul unui parcurs bun însă perturbat de un incident pe proba specială 5.

”Un traseu foarte interesant pigmentat cu toate ingredientele unui raliu de macadam adevărat, săritori, treceri prin apă etc. Din păcate pentru noi tocmai o trecere prin apă ne-a cauzat mari probleme pe proba 5. Am făcut o pană de cauciuc la roata stânga spate cu aproximativ 4 kilometri înainte de finalul probei și din acest motiv înainte de trecerea prin apă mașina a derapat puternic și nu am mai putut aborda traiectoria corectă. Impactul cu apa a fost foarte puternic și ne-a provocat avarii serioase la partea din față a mașinii. Am pierdut scutul și au fost avariate printre altele intercooler-ul și radiatorul de ulei, iar motorul nu a mai funcționat normal. A trebuit să ne oprim și am crezut că asta a fost, însă pe măsură ce apa s-a evaporat motorul și-a revenit și am putut continua.

 

În parcul de service am rezolvat toate problemele, însă pe ultimele probe, deși am folosit cu același tip de pneuri ca și în prima parte a zilei, nu am mai reușit să intru în ritmul bun avut inițial, n-am mai regăsit încrederea în mașina și asta s-a văzut în timpii obținuți,” a declarat Titi Aur la finalul Raliului Aradului.

 

 

Punctele obținute la Arad mențin echipajul COSMOTE pe locul 6 al clasamentului general cu numai o etapă rămasă din actualul sezon Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010.

Ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010, Raliul Iașiului ce se va desfășura între 7 și 9 octombrie.

Alexandru Tămășescu / Motor Media Production

Credit foto: Motor Media Photo

CNR 2010 / Clasament General (7/8 etape)

1. G. Szabo 108 p, 2. V. Porcişteanu 92 p, 3. B. Marişca 89 p, 4. D. Gârtofan 81 p, 5. C. Spitzmuller 76 p, 6. T. Aur 55 p, 7. M. Mihalache 40 p, 8. M. Tempestini 39 p, 9. E. Keleti 32 p, 10. O. Popa 20 p…