In motorsport tot ceea ce conteaza e timpul !

Dusman sau prieten, in motorsport timpul spune tot. Debutul Campionatului National de Raliuri Dunlop ofera inca un exemplu elocvent in acest sens. Dupa 5 probe speciale, Manu Mihalache se afla in lupta stransa pentru locul secund. O problema tehnica l-a facut pe acesta sa termine Raliul Brasovului pe locul al V-lea.

Un sport de echipa 100%

 

Pilotul este personajul principal la raliuri, insa succesul este garantat de echipa din spatele acestuia. Si echipa tehnica este in lupta cu timpul, iar performantele acesteia pot influenta temeinic perfomantele pilotului. “ Motorportul este, realmente, o problema cu foarte multe necunoscute. Poti fi lider intreaga etapa, iar pe ultimele probe poti ajunge ultimul. Materialul de concurs, copilotul, echipa tehnica, toate sunt elemente esentiale intr-un raliu. Eu am in spate o echipa tehnica ce lucreaza la cel mai inalt nivel. Au demostrat asta si la Brasov, cand au reusit sa schimbe planetara in numai 8 minute.”- a declarat Manu Mihalache.

Repsol face diferenta intre un partener si un sponsor

Orice etapa de raliu presupune un efort financiar imens. Gume, benzina, uleiuri, piese de schimb – consumabile ce cresc costurile si performanta deopotriva pot fi sustinute numai  in parteneriat cu o companie puternica, deschisa, careia pilotul ii datoreaza performanta. Insa un astfel de parteneriat necesita flexibilitate si apreciere de ambele parti. Repsol isi dovedeste inca odata profesionalismul sustinandu-l pe Manu in momentul in care debutul sezonului 2010 ii ofera o surpriza neplacuta. “ Este foarte important pentru un pilot sa se bucure si de sprijinul moral al partenerului sau. As fi vrut sa le ofer celor de la Repsol o prima victorie in acest sezon, insa problemele cu planetara si roata m-au impiedicat. Reprezentanii Repsol au avut, insa, o atitudine profesionista si au apreciat atat eforturile mele cat si pe cele ale echipei tehnice. Facem o echipa foarte buna si sunt convins ca vom avea rezultate pe masura”- a marturisit Manu la sfarsitul etapei.

Kraftewerk si Mark Mobel, alaturi de ProFM sustin in 2010 echipajul Manu Mihalache/Sorin Colceriu.

EQ Motorsport Management