Vali Porcisteanu si Dan Dobre in grafic la Tess Rally 2010

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au inceput TESS Rally 2010, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2010, cu un loc cinci in superspeciala. Adevarata confruntare insa abia urma, pentru ca victoria urma sa fie decisa de sectiunile cronometrate disputate sambata si duminica.

Sambata, pe prima proba, Zarnesti, au izbutit al patrulea timp, insa, la finalul sectiunii, Vali declara ca totul a fost in regula dupa ce s-au incalzit pneurile. In urmatoarea „speciala”, Poiana Marului (Sinca) aveau sa confirme, obtinand locul 3 (cu un ecart de 0,4 secunde fata de cel mai bun timp, realizat de Szabo) si, la momentul pauzei prilejuite de regrupare, Porcisteanu si Dobre se aflau pe pozitia secunda, la 7,8 secunde de lider, campionul en-titre, Gergo Szabo. „Am avut o prima bucla buna, speram sa ne mentinem ritmul si sa crestem in constanta”, declara Porcisteanu la acel moment.

Proba speciala cu numarul patru, una cu mult nisip, nu a mai fost insa la fel de fasta, si, obtinand doar al patrulea timp, echipajul cu numarul 25 ajungea pe pozitia a patra, la 12,4 secunde de lider. A urmat un loc cinci, si diferenta fata de lider, Szabo, crestea la 15,8 secunde. Insa in raliuri (si in sport in general) nu te poti considera invingator decat atunci cand s-a incheiat competitia. Pentru moment a demonstrat-o ultima proba a zilei de sambata, atunci cand ierarhia a fost bulversata, ultima zi a intrecerii gasindu-i pe Vali si Dan la doar trei zecimi de locul intai, ocupat acum de Marisca. „Este bine ca sunt acolo, sus. Din pacate, nu avem un buget care sa ne permita sa mergem la limita”, a precizat Porcisteanu.

Ca si anul trecut, totul se juca pe cele doua treceri de pe Babarunca. In 2009, Porcisteanu si Dobre au pornit de prima pozitie si au reusit sa-si certifice victoria prin doua „scratch”-uri, marind avantajul fata de ocupantul locului secund, Szabo. La fel aveau sa se deruleze lucrurile si acum, victoria revenindu-le lui Marisca si Itu, cei care porneau de prima pozitie, in timp ce Vali si Dan aveau sa incheie intrecerea pe locul secund. “Bogdan a mers foarte tare si, vazand ca pe a doua trecere drumul era acoperit cu nisip si pietris, am decis sa nu riscam. Locul secund este unul care ne da incredere, iar punctele acumulate aici pot deveni importante in economia campionatului. Ramane doar sa izbutim sa avem un program complet si atunci ne vom putea implica in lupta pentru primele pozitii in campionat“, a declarat, la finalul competitiei, Porcisteanu.

Credit foto: www.rally-art.ro