Agentul 0 barat

25-26 iunie au fost zilele in care caravana Campionatului National de Raliuri a poposit la Cluj-Napoca, pentru etapa a 4-a a acestui campionat, ultima derulata pe asfalt. Asfalt care, datorita conditiilor meteorologice improprii s-a transformat pe alocuri in adevarate suvoaie de apa. Plecat din pozitia de coorganizator, echipajul clujean Horatiu SAVU – Marc BANCA nu a reusit sa ajunga la sosirea raliului, o iesire dura in decor pe PS3 Star Lubricants – Dangau 1 punand capat evolutiei acestora. Datele aratate de noile sisteme GPS implementate de FRAS impreuna cu compania G4S au aratat o viteza de 174 km/h la iesirea de pe drum. Din fericire, echipajul a scapat nevatamat, chiar daca masina de concurs a fost distrusa aproape in totalitate.

 Horatiu Savu:Spre deosebire de alti concurenti, noua nu ni s-a aburit parbrizul foarte tare, in schimb, cel putin mie mi s-a aburit creierul in urma rezultatului obtinut pe prima proba speciala a zilei de sambata, Banca Transilvania – Tarnita 1, locul trei in clasamentul general. Faptul ca am descoperit cauza lipsei de putere care a aparut dupa urcarea pe Transfagarasan, urcare la care am inregistrat de asemenea timpi relativ buni,  dar care a persistat insa si la Mures, si mai ales ca evoluam in fata propriilor suporteri,  ne-au determinat sa decidem ca este timpul sa ne implicam si noi in lupta la varf din campionat. Dar decorul nu a fost de acord cu aceasta decizie si pe un viraj de dreapta 2/3 foarte murdar datorita pietrelor scoase pe carosabil de echipajele din fata noastra am parasit drumul lovind un cap de pod aflat pe camp, ramas de la reabilitarea drumului. Impactul a facut ca din masina sa ramana doar o roata, motorul si transmisia.” 

Marc Banca: Sunt foarte fericit de evolutia noastra pe prima proba, totul a functionat ireprosabil, si am aratat ca se poate. Din pacate rezultatul final nu a fost cel dorit, dar ne pregatim pentru Sibiu, si sper ca vom reusi sa mentinem acelasi ritm ca si pe prima proba de la Cluj. Totodata, trebuie sa spun ca sunt foarte fericit pentru Trofeul Laurentiu Moldovan, acordat celui mai tanar participant, deoarece acest trofeu imi aduce aminte de tineretea de care dadea dovada Lenti, in ciuda celor 75 de ani ai sai”.

Cu cele 20 de puncte realizate in cele patru curse disputate pana in prezent, echipajul clujean se situeaza pe locul 8 in cadrul clasamentului general FIA, la egalitate de puncte cu Titi Aur / Karoly Borbely.

Echipajul doreste sa multumeasca pe aceasta cale familiilor care, in ciuda celor intamplate inca ii sustin in continuare, si va invita sa ii urmariti evolutia la Raliul Sibiului, 15-18 iulie, raliu care nu era in planul acestui sezon, dar la care, datorita lipsei punctelor de la Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, clujenii  se vad nevoiti sa ia startul.

dr.dr.med. horatiu savu
clubul sportiv savu racing
www.horatiusavu.com
www.raliulclujului.ro