Gergo Szabo – Csegzy Levente pe locul trei după ultima etapă de asfalt

Echipajul Gergo Szabo – Csegzy Levente, a terminat pe treapta a treia a podiumului Raliului Clujului, cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri. Primul adversar important al echipajului a fost vremea capricioasă şi condiţiile variabile în care s-a prezentat traseul de la o trecere la alta. Problemele de comunicare nu au lipsit nici ele, Gergo fiind nevoit să parcurgă trecerea de pe Dângău urmărind semnele navigatorului său Csegzy Levente. În cele din urmă sub presiunea acestor factori echipajul a recuperat timp preţios,  a reuşit să ajungă la finalul cursei şi să termine în puncte etapa de la Cluj.

Gergo Szabo a apreciat atmosfera deosebită de la prima Super Specială: “Speciala de la Polus îmi este una destul de familiară şi mă bucur pentru numărul mare de spectatori care au luat parte la super speciala de seară. Au facut o atmosfera extraordinara, păcat că cea de sâmbăta a fost stricată de vremea urâtă.”

Prima buclă a zilei de sâmbătă avea să fie una riscantă, iar coborârea de pe Dângău a adus şi problemele de comunicare: Mărturisesc că am inceput destul de rău prima buclă din cauza pneurilor pe care nu le-am potrivit, pe spate am avut gume de ploaie, iar pe faţă am ales slick-uri tăiate, din acest motiv ne-am mişcat destul de încet ţinând cont că puteam să riscăm cu această configuraţie. Pe a doua buclă însă consider că lucrurile s-au remediat, am montat gumele de ploaie, chiar şi aşa vremea ne-a dat bătaie de cap. Totuşi suntem multumiţi de cum a funcţionat maşina, mulţumesc întregii echipe pentru profesionalismul cu care a lucrat, nu am avut probleme tehnice în afara faptului că pe Dângău la coborâre, comunicarea ne-a jucat feste, îl auzeam din când în când pe Levi, pilotam mai mult din ce îmi aminteam. Etapa a fost însa una grea şi ne bucurăm că am trecut de aceasta, am terminat în puncte şi îi felicit pe cei care sau clasat înaintea noasta, au fost mai rapizi.”

Csegzy Levente, cel care a experimentat navigarea prin semne, este mulţumit per total după cea de-a patra etapă a CNR: Întradevar alegerea pneurilor nu a fost cea mai inspirată pe prima buclă, am riscat destul de mult, în consecinţă nu am fost mulţumiţi de timpul pe care l-am scos. Pe a doua trecere însa am recuperat timp preţios am reuşit să terminăm pe trei şi am caştigat puncte importante pentru campionat. Cât despre problemele de comunicare de pe Dângău, nu ştiu din ce cauză, Gergo nu ma auzea în niciun fel, eu îl auzeam perfect, am comunicat mai mult prin semne, chiar şi aşa am reuşit să obţinem un timp foarte bun. Ghinion am avut şi înainte de ultima super specială, când maşina nu mai vroia să porneasca, iar în conformitate cu regulamentul, arbitri ne-au putut ajuta să împingem maşina şi în fine am trecut şi de această probă iar în parcul de service am remediat problemele.”

Seria etapelor pe asfalt s-a încheiat la Raliul Clujului, urmează alte patru etape de data aceasta pe macadam, Raliul Sibiului fiind următorul pe listă între 15-18 iulie.

Raliul Clujului a fost câştigat de echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu pe doi a fost urmat de Csaba Spitzmuller şi Bea Bahor, iar Gergo Szabo şi Levente Csegy (Mitsubishi EVO 9) s-au situat pe trei la această etapă.

Echipajul Gergo Szabo – Levente Csegzy mulţumeşte partenerilor Jack Daniels, BOCCARDO, Wayteq, Nike, szekelyhon.ro.

Cătălin Nunu