Primul raliu – primele puncte pentru Alex Mirea in Cupa Dacia

Dupa absenta de la prima etapa, treapta a treia a grupei K si a doua a clasamentului “Juniori” obtinute la Raliul Argesului, Alex Mirea revine in forta in cadrul Cupei Dacia Logan si se claseaza pe locul doi la finalul Raliului Tirgu-Mures, care s-a aflat la prima editie si a insumat 217,90 km din care 100 km reprezentand probele speciale.

Schimbarea masinii si grupei in cadrul Campionatului National de Raliuri a fost una benefica pentru Alex , din toate punctele de vedere . Daca la Raliul Argesului a concurat pe un Renault Clio RS in cadrul Grupei K impotriva masinilor cu tractiune integrala , trecerea pe un autoturism Dacia Logan de grupa N s-a dovedit inspirata. Primele semnale pozitive au venit imediat dupa PS 1 ( superspeciala) , proba pe care Alex Mirea a reusit sa fie cel mai rapid dintre concurentii Cupei Dacia Logan, la acest raliu participand nu mai putin de 8 astfel de automobile .

De-a lungul celor unsprezece probe speciale care s-au desfasurat in a doua zi a raliului , Alex Mirea a reusit sa fie cel mai rapid in Cupa Dacia pe  doua dintre acestea, Ps3 respectiv Ps10. La sfarsitul raliului cronometrul s-a oprit la 57:32,8 s , Alex reusind sa se claseze si pe ultima treapta a podimului pentru “Juniori”, ocupantii primelor doua locuri evoluand la bordul unor autoturisme net superioare ca putere, Citroen C2R2 Max si Honda Civic Type R .

Etapa de la Tirgu Mures a reprezentat debutul nostru in cadrul Cupei Dacia Logan si chiar daca multi considerau ca fac un pas inapoi trecand de la Clio la Logan, sunt foarte incantat de alegerea facuta pentru ca nivelul experientei mele in ceea ce priveste raliul este putin peste zero, in cele doua etape de raliu parcurgand de doua ori mai multi kilometri de proba speciala decat in tot sezonul trecut de Viteza in Coasta .


Suntem multumiti de rezultat, insa in spatele acestuia s-au aflat foarte multe emotii, probleme tehnice si financiare, presiuni psihice, insa cred ca mi-am demonstrat in primul rand mie ca am devenit mai matur in gandire si n-am lasat micile probleme sa ne influenteze evolutia. Podiumul de la Tirgu Mures a insemnat in primul rand acomodarea mea cu masina, cu navigatoru si nu in ultimul rand familiarizarea cu raliul dupa 2 ani de pauza.


Dupa etapa de la Tirgu Mures putem spune ca stim unde ne situam ca si nivel in cadrul Cupei Dacia si cu aceasta ocazie vreau sa-i felicit pe adversarii nostri directi de la acest raliu, V. Ivan si B. Nastase alaturi de care am fost tot timpul intr-o lupta la zecimi sau secunde pe fiecare proba speciala, dar si pe ceilalti concurenti din cadrul cupei.

Echipajul format din Alex Mirea-pilot/ Dragos Despinoiu-copilot le multumeste celor prezenti pe probele speciale, fotografi, fani, pasionati de motorsport pe care ii asteapta pe www.alexmirea.ro pentru a fi in contact si nu in ultimul rand viitorilor sponsori .

Pr. Mihai – Motorsportnews.ro