Un an cu ghinion pentru Manuel Mihalache

Echipajul Manuel Mihalache/Sorin Colceriu nu a reusit sa termine Raliul Tara Barsei, decizia de a abandona venind chiar inainte de ultima speciala a cursei, in momentul in care ocupa pozitia a 15-a. Pilotul brasovean a inceput ezitant, doar locul 10 la superspeciala de la Bucuresti, insa isi punea mari sperante intr-o revenire pe probele de macadam din “triunghiul” Predeal-Azuga-Sacele.

Manu Mihalache: “Nu am fost in cea mai buna forma la superspeciala mai ales din cauza caldurii, dar nu ne-am facut mari probleme, pentru ca am avut un ecart de doar 3,2 secunde fata de Gergo, castigatorul probei. Din pacate o idee buna – organizarea specialei Baneasa Rally Show la Bucuresti – s-a dovedit foarte incomoda pentru noi, concurentii. A fost extrem de obositor, am ajuns tarziu la Brasov, ne-am culcat la ore inaintate din noapte si nu am avut destul timp de odihna pentru cursa de a doua zi. Oricum, sper ca si in 2011 sa avem o proba in Capitala, dar mai este de lucrat la capitolul organizare.”

Manu a inceput ziua de sambata cu un loc 6 pe PS2, urmat de pozitia a 7-a in proba urmatoare – in conditiile in care specialele au fost castigate de Dodo Pitigoi cu o masina de grupa K – dupa care a terminat de doua ori cu cel de-al 5-lea timp in PS4 si PS5. In acel moment se afla pe locul 7 in clasamentul general, la 22 secunde de lider. A urmat, insa, un ghinion teribil care l-a obligat pe Manuel sa piarda aproape 7 minute pe PS6.

Manu Mihalache:A sarit siguranta de la timonerie si nu am mai putut folosi schimbatorul de viteze. Am oprit, am pierdut 6-7 minute stand pur si simplu pe proba, timp in care am facut o improvizatie si am putut sa plec. Totusi, nu am rezolvat mare lucru, deoarece nu puteam folosi treptele 1, 3 si 5 ale cutiei de viteze.”

Chiar si asa, Manu si Sorin nu au cedat si au obtinut locul 6 pe PS7, insa in momentul in care – in parcul de service fiind – au aflat ca ocupa doar pozitia a 15-a la “general” au decis sa se retraga.

Manu Mihalache:Ne-am gandit mult daca mai are vreun rost sa continuam, mai ales ca eram la aproape 8 minute de Gergo si la 3 minute si jumatate de ultimul loc aducator de puncte, ocupat de Keleti. Am decis de comun acord ca e mai bine sa abandonam ca sa protejam masina. Nu avea sens sa mai luam startul in ultima speciala doar pentru a face figuratie. E frustrant sa vezi cum o piesa de 1 euro te aduce intr-o asemenea situatie. Din pacate, desi anul acesta am avut revizii la Mitsubishi-ul de concurs asa cum nu am mai avut in ultimii ani, am fost loviti de ghinion. Sunt si eu curios ce se va intampla in ultimele doua curse si pot spune cu siguranta ca toti cei 4 din fata vor merge la rupere.

Urmatorul raliu va avea loc la Arad, intre 17-19 septembrie.

Echipajul Manuel Mihalache/Sorin Colceriu multumeste partenerilor: Repsol, sponsorului deja traditional MarK Mobel (Tg Mures), Gaetmo, ProFM si Kraftwerk.

PR: Robo Product Media