Un raliu sub semnul lipsei de putere

Revenirea din vacanța de vară nu a fost foarte fastă pentru echipajul COSMOTE Titi Aur/Karoly Borbely. Confruntați cu lipsa presiunii în turbo, cei doi au încheiat Raliul Țara Bârsei Dunlop Seat pe locul 4, urcând pe poziția a șasea în clasamentul general al Campionatului.

A șasea etapă a CNRD 2010 a readus după o pauză de cinci ani automobilismul în atenția bucureștenilor, organizarea show-ului de deschidere al Raliului Țara Bârsei Dunlop Seat în incinta Băneasa Shopping City fiind o inițiativă de salutat.

Titi Aur, un specialist al derapajelor spectaculoase, a avut-o alături de el în cadrul demonstrațiilor ce au precedat prima probă specială a raliului pe vedeta ProMotor Roxana Ciuhulescu. Ne aflându-se la prima experiență de acest gen, Roxana a savurat din plin evoluția alături de multiplul campion național.

După încălzirea din după-amiaza fierbinte a zilei de vineri, la ceas de seară pe superspeciala din deschiderea etapei cu numărul 6, Titi Aur a stabilit al treilea timp situându-se la numai 4 zecimi de  coechipierului său Gergo Szabo, câștigătorul probei.

Din păcate debutul pozitiv din prima zi nu a avut o continuare pe măsură în ziua secundă pe specialele de macadam din triunghiul Săcele-Azuga-Predeal. O pană de cauciuc pe chiar prima probă a zilei a penalizat echipajul COSMOTE cu aproximativ un minut pentru ca mai apoi presiunea scăzută în turbină să afecteze ritmul celor doi.

Ne reușind să rezolve problema în parcul de service Titi Aur a continuat să piardă teren însă finalmente cu un pic de noroc el a ocupat locul 4, punctele astfel câștigate permițându-i urcarea pe locul 6 al clasamentului general.

Raliul Țara Bârsei a stat sub semnul problemelor tehnice și mai exact a lipsei de putere a motorului pe care am simțit-o încă de la testul pe care l-am efectuat înaintea etapei pe circuitul de la Ciolpani. Inițial am crezut că mi se pare însă din păcate pe măsura ce am avansat în cursa presiunea la turbo a scăzut din ce în ce mai mult. În plus am făcut și pană pe prima probă de sâmbătă. Per ansamblu o cursa de care nu sunt multumit iar locul 4 obținut conjunctural nu ma satisface absolut deloc. Sper că va rămâne singura cursa cu probleme tehnice gestionate gresit de către mine în primul rând, a declarat Titi Aur la finalul Raliului Țara Bârsei Dunlop Seat.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010, a șaptea este Raliul Aradului ce se va desfășura între 17 și 18 septembrie.

Alexandru Tămășescu / Motor Media Producion

Credit foto: Motor Media Photo

CNR 2010 / Clasament General (6/8 etape)

1. B. Marişca 89 p, 2. G. Szabo 83 p, 3. V. Porcişteanu 77 p, 4. D. Gârtofan 71 p, 5. C. Spitzmuller 58 p, 6. T. Aur 47 p, 7. M. Mihalache 40 p, 8. E. Keleti 28 p, 9. M. Tempestini 27 p, 10. H. Savu 20 p…