Danny pe 1 la clasa 19

Echipajul Napoca Rally Academy, Danny Ungur /Tony Avram  si-a adjudecat lejer prima pozitie a clasei 19 (fosta grupa K) la Tess Rally, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop. Revenit pe Subaru, Danny a mers la spectacol in proba super-speciala desfasurata vineri seara in centrul Brasovului, apoi a dominat autoritar intrecerea la clasa 19, castigand toate cele sase probe speciale de sambata.  

 

Ne-am indeplinit obiectivul, suntem foarte multumiti. Nu am avut nicio problema , in afara unei alegeri neinspirate a pneurilor pe ultima bucla si a turbinei care scapa ulei. A fost un raliu foarte interesant, in care a contat enorm strategia in privinta pneurilor.In cele din urma ne-am impus fara probleme si sunt increzator ca vom reusi acest lucru si in raliurile viitoare. In ceea ce priveste lupta la varf, aceasta este inca deschisa, abia peste doua-trei etape vom putea face pronosticuri. Asa incat, in ciuda abandonurilor lui Marco si Vlad, prin prisma rezultatului de la echipe putem spune ca am inceput cu dreptul, a declarat Danny la finalul Tess Rally.

 

Echipajul Vlad Cosma/ Florin Dorca,  s-a numarat printer ghinionistii competitiei si a experimentat acum la Brasov primul abandon din cariera cauzat de o iesire in decor. Chiar pe prima proba a zilei secunde,  sistemul de franare al Citroenului C2R2 Max si-a pierdut brusc eficienta, masina a glisat si  a lovit un parapet. Cu ansamblul rotii spate-stanga distrus, cei doi sunt nevoiti sa se opreasca Asa trebuie sa fie din cand in cand. Pentru noi este primul abandon din cauza unei iesiri in decor. Stiam ca acest lucru trebuie sa se intample. Ca sa mergi la limita, trebuie sa stii unde e limita. Ei bine, astazi, noi am trecut putin de ea. Am mers foarte bine, am plecat foarte motivati, masina se comporta foarte bine, cand, pe niste ace de par, am simtit ca reapare problema la frana pe care o semnalasem la shake-down. La un moment dat am apasat pedala, nu s-a intamplat nimic, abia la a doua pedala am reusit sa franez dar a fost prea tarziu, am lovit parapetul si  nu am mai putut continua”, a povestit Vlad cu amaraciune.

 

Andi Hutanu – ofiter de presa Napoca Rally Academy.