Intalnirea campionilor

Marius Niculae este cel mai eficace atacant al campionatului nostru de fotbal si unul dintre artizanii parcursului excelent al lui Dinamo in aceasta toamna, incununat cu prima pozitie in ierarhia la zi a Ligii I. Dincolo de gazon, Marius este, ca si Florentin Petre, fostul jucator al alb-rosilor (si component al staff-ului dinamovist), un pasionat de pescuit si al cailor putere. Astfel ca, atunci cand Florentin, care alearga pe circuite sub culorile Prista Oil, i-a propus lui Marius o intalnire cu Vali Porcisteanu, campionul absolut de raliuri al Romaniei, pilot care alearga sub aceleasi culori, n-a ezitat vreo clipa.

 

Ce a urmat? O sedinta de drive-test cu masina de competitie a lui Vali Porcisteanu, desfasurata pe pista “AMC KART”, Marius Niculae declarandu-se extrem de incantat de senzatiile tari traite in dreapta campionului de raliuri.”Mi-a placut foarte mult, a fost o onoare pentru mine sa am asemenea pilot si deja simt ca ma prinde ‘microbul’.  I-am si spus lui Florentin ca o sa facem de-acum pereche nu doar la pescuit, ci si, daca o sa mai fie cazul, la astfel de evenimente. In dreapta lui Vali mi-am dat seama ca este o diferenta mare intre ceea ce se intampla in masina de concurs si ceea ce traim noi, la volan, in trafic, si cum imi plac senzatiile tari, abia astept sa repet experienta”, a spus Marius Niculae la finalul demonstratiei.

 

De partea cealalta, campionul absolut la raliuri, Valentin Porcisteanu, si-a manifestat bucuria de a-l avea in dreapta sa pe atacantul dinamovist: “Marius a inteles ce avem de facut. Ma bucur ca a fost alaturi de mine, ca a simtit o parte din trairile pe care le avem noi la fiecare cursa, si cred ca i-a placut. Pe de alta parte sunt incantat ca, prin intermediul lui Florentin, am avut posibilitatea sa-l cunosc si sper ca aceste intalniri intre campioni sa devina o obisnuinta“.

 

Dorinta lui Vali are mari sanse sa se transforme in realitate, in conditiile in care Florentin Petre a afirmat ca anul 2012 este unul in care isi vor gasi loc atat fotbalul, prin activitatea desfasurata la echipa sa de suflet, Dinamo, cat si sporturile cu motor. “Intentia mea este sa reusesc sa particip atat la intrecerile de raliuri, cat si la cele de viteza in coasta din calendarul intern. Si, cu siguranta, am sa-i invit pe jucatorii lui Dinamo sa cunoasca mai bine motorsportul romanesc. Vali si-a exprimat disponibilitatea de a ma ajuta in acest demers si sunt convins ca, auzind impresiile lui Marius, si ceilalti colegi ai sai vor dori sa ne insoteasca in masinile de concurs pentru a descoperi senzatiile pe care le traiesti pe probele speciale”, a spus Florentin.