Raliu cu peripetii

Echipajul 29, Sebastian Barbu/Raluca Magdas, a terminat Raliul Aradului, a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2011, pe locul 3 al Cupei Dacia. Peripetiile au inceput inca de la recunoasteri datorita spargerii baii de ulei a masinii de antrenamente. Hotarati sa repete succesul de la Sibiu, Sebi si Raluca au inceput raliul cu 2 scratch-uri, insa o abordare prea in forta a baltii de pe PS 3, i-a adus foarte aproape de un abandon. Desi s-a spart radiatorul, cei doi nu s-au dat batuti, parcurgand si PS 4, in speranta ca vor ajunge cu bine in parcul de service. Problemele nu aveau insa sa se termine aici. La doar 3 km de intrarea in service capota masinii s-a deschis si s-a lipit de parbriz, spargandu-l, schimbarea lui ducand la intarzierea cu 6 minute a iesirii din parcul de service, inregistrandu-se astfel o penalizare de 60 de secunde. Urmatoarele doua probe le-au parcurs cu emotii mari, optand pentru o abordare precauta pentru a putea ajunge cu bine in urmatoarea zona de alimentare, becul indicatorului de benzina fiind aprins.

 

A urmat o cursa de recuperare, strategia pentru a doua bucla fiind de a forta, insa fara a-si asuma riscuri inutile, astfel ca echipajul 29 a reusit sa incheie Raliul Aradului pe pozitia a patra a clasei 9 si pe cea de-a treia a Cupei Dacia, ultima permitandu-i sa ramana in postura de lider al Trofeului Klar Macadam, trofeu ce va fi inmanat echipajului care aduna cele mai multe puncte in cele 5 etape de macadam ale sezonului 2011.

 

Sebastian Barbu: Dupa Raliul Sibiului nu am crezut ca se poate ceva mai dur, atat pe plan sportiv cat si „psihic-emotional”, insa a trebuit sa trecem si de Raliul Aradului sa ne dam seama ca inca mai avem multe de invatat. Cu siguranta lipsa experientei si-a pus amprenta pe parcursul nostru, insa, cu toate acestea, voita noastra nu a cedat si am reusit o clasare pe podium.

 

Acest raliu il voi tine minte cat traiesc, a fost superb, probele au fost foarte frumoase, au fost multi spectatori, iar rezultatul il dedicam echipei tehnice!

 

Echipajul #29, Sebastian Barbu/Raluca Magdas, doreste sa multumeasca pentru sprijin partenerilor Sibiu FunPark, Schuster Ecologic, Vision Leasing, EMI Romania, Mach 1 SporTech, Media-Board.ro si RallyMax.ro

 

Vlad Vana – Media-Board.ro

Credit foto: Dan Alexandru Wekerle