Cronica unui raliu greu dar frumos

În weekend a avut loc raliul Aradului, cel mai frumos raliu din Campionatul Naţional de Raliuri, etapă care a adus echipei Jack Daniel’s Rally Team şi rezultate bune, dar şi abandonuri.

 

După ce vineri Titi Aur a bătut proba specială şi a fost urmat de alţi 2 membri ai JDRT – Edwin Keleti şi Gergo Szabo, ziua de sâmbătă avea să aducă multe răsturnări de situaţie în clasamente, de la o probă la alta. În final, JDRT a ieşit pe locul 3 în clasamentul pe echipe.

 

Echipajul Titi Aur – Karoly Borbely a terminat raliul pe locul 3

 

Titi Aur/Karoly Borbely:Un raliu extraordinar de frumos ca traseu şi configuraţie, calitatea drumului a fost foarte bună. Ideea unui campionat comun România – Ungaria este extraordinară. Totul e fost bine, cu căteva mici scăpări, de genul tipului de cauciucuri cu care românii au avut voie să concureze  la specială. Noi am început raliul cu mare entuziasm , rezolvasem problemele tehnice care ne-au dus la abandon la Sibiu. Am câştigat prima probă vineri, dar ziua de sâmbătă ne-a adus mai multe aventuri decât am avut în tinereţe! Am intrat în boscheţi, am luat bolovani, am ieşit în décor. Pe ultimele 2 probe am preferat să menajăm maşina şi am reuşit un loc 3 conjunctural, după abandonul lui Marco Tempestini.”

 

 

Norbert Bereczy a ieşit pe locul 1 la clasa 6, iar Cătălin Berari a cîştigat la clasa 11

 

Norbert Bereczy a declarat că este foarte bucuros de acest rezultat care îi consolidează poziţia de lider la clasa 6. Cătălin Berari, cu locul 1 la clasa 11, spune că este mulţumit că prin acest rezultat aduce puncte echipei şi felicită organizatorii pentru modul în care a fost  raliul Aradului organizat.

 

Edwin Keleti/Victor Ponta: “Am pornit cu speranţe mari în ceea ce avea să se dovedească cel mai frumos raliu din campionat. Am dominat întrecerea la clasa 19 şi totul a mers perfect până la acel blestemat de bolovan! Pană, 9 minute pierdute, restul…se ştie..adică locul 4 în final. Salutăm iniţiativa organizatorilor de a avea această etapă comună şi sperăm să se repete!

 

 

Gergo Szabo: “Am avut probleme tehnice încă de vineri şi nu am reuşit să le rezolvăm. Sunt foarte supărăt pentru că am câştigat de 2 ori acest raliu şi mi-aş fi dorit să am şi anul acesta o victorie. Pentru că erau şi colegii mei din Ungaria, mi-aş fi dorit să mă bat şi cu ei pentru acest raliu. Am abandonat şi am văzut raliul de pe probe. Oricum a fost ultimul raliu cu Evo 9, de la Braşov voi concura pe Evo 10. Felicitări colegilor mei de echipă şi organizatorilor si nu uitaţi mesajul nostru: Condu responsabil. Nu bea la volan!”