Danny Ungur la 7 puncte de castigarea Clasei 19 in acest sezon

Echipajul Napoca Rally Academy, Danny Ungur/Tony Avram, s-a impus la clasa 19 si in Raliul Aradului, aceasta fiind a cincea victorie in cele cinci etape disputate in acest sezon. Dupa acest rezultat, Danny se distanteaza la 68 de puncte de ocupantul locului secund, posibilitatea ca pilotul Napoca Rally Academy sa piarda titlul la aceasta clasa fiind in acest moment pur teoretice. Danny a ales din nou strategia unei evolutii rapide dar fara riscuri, constanta dovedindu-se si de aceasta data castigatoare, aducandu-i si ultima treapta a podiumului clasamentului open romanesc.A fost un raliu extraordinar si o idee extraordinara de a organiza o etapa mixta. Cred ca a fost cel mai frumos raliu din cariera mea. Am gasit aici probe speciale pe placul meu, pe care am pilotat cu placere. S-a mers foarte tare si, bineinteles, proba lunga a facut diferenta.

 

 

Noi avem noroc anul acesta, ghinionul lui Edwin Keleti ne-a adus o noua victorie la clasa 19, clasa la care suntem aproape campioni, mai avem foarte putin.  Am avut si noi ceva probleme, dar minore: am spart un amortizor pe care l-au schimbat apoi mecanicii, iar pe prima proba speciala am avut o pana care, insa,  nu ne-a incurcat deloc. Ramasi fara roata de rezerva am mers prudent pana la finalul buclei, iar, dupa problemele lui Edi am mers, pur si simplu, de placere.  Am ales din nounsa mergem tare, dar fara riscuri si, se pare ca aceasta strategie da roade de fiecare data. Noi nu putem sa riscam, nu ne permite bugetul!  Mai avem trei raliuri adevarate, de macadam, mai e mult de munca pana la finalul sezonului”, a declarat Danny .

 

 

 

Pentru Vlad Cosma si noul sau copilot, Gabi Lazar, Aradul a fost, din pacate, un raliu foarte scurt in urma caruia Vlad a cazut pe locul trei in clasamentul general al clasei sase si pe cinci la doua roti motrice. Cei doi au parcurs integral doar super-speciala de vineri seara, fiind nevoiti sa traga pe dreapta, cu probleme la transmisia Citroenului C2R2, in chiar prima proba a zilei de sambata: Acuma, ca am stat o zi intreaga pe probe si i-am vazut pe ceilalti mergand tare m-am intristat si mai mult, gandindu-ma ca nu sunt acolo sa concurez cu ei. Eu, din pacate, am fost spectator aproape toata ziua.

 

 

Pe PS2, la sase kilometri de la start, ceva a cedat la transmisie si a trebuit sa ne oprim. Pana acolo am avut o evolutie buna, dar nu ne-a ajutat la nimic. Ne va fi foarte greu sa recuperam ce am pierdut aici, atat la clasa sase, cat si in clasamentul masinilor cu doua roti motrice. Din pacate astea sunt cursele, ghinionul face parte din joc si noi am avut parte din plin de el aici la Arad. Am rupt o planetara la shake-down, dupa care am schimbat cutia de viteze inainte de start si, in cele din urma a cedat si asta”, a povestit Vlad.