Vali si Dan au castigat Raliul Aradului

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au sosit la Arad cu dorinta declarata de a reveni pe prima pozitie a ierarhiei absolute a sezonului in CNRD 2011. Si nu numai ca si-au atins obiectivul, ci, mai mult, echipajul sustinut de Prista Oil, distribuitorul oficial al uleiurilor Valvoline, si-a trecut in cont o noua victorie, cea de-a treia in 2011, la capatul unei competitii in care si-a adjudecat 6 dintre cele 11 sectiuni competitive.

 

 

Dupa ce in superspeciala care a deschis competitia si-au regalat fanii cu o prestatie spectacol, Vali si Dan au pregatit cu minutiozitate ziua secunda. “Eram pregatit 100%  sa lupt pentru victorie, dar stiam ca am nevoie de una-doua probe in care sa urc progresiv catre un ritm care sa-mi permita atingerea acestui obiectiv. Este o chestiune naturala pentru un pilot care a trecut printr-o experienta precum aceea de care am avut noi parte la Sibiu. Subconstientul si instinctul de conservare nu pot sa nu-si spuna cuvantul si trebuie sa depasesti bariera mentala pentru a ataca iar pe probe precum o faceai inaintea incidentului”, spune Vali. Si, intr-adevar, a folosit primele doua probe de dimineata pentru “incalzire”, izbutind insa timpi apropiati de cei reusiti de rivalii sai din intrecerea interna. Pentru ca apoi, incepand cu PS4, sa treaca la atac.

 

 

Victoria din aceasta sectiune competitiva i-a permis sa intre in primul parc de service la 3,8 secunde de pozitia intai. Una pe care avea sa urce dupa PS5 si nu avea sa o mai cedeze pana la final. Diferenta a facut-o la prima trecere pe Nadas, atunci cand a pus intre el si urmatorul clasat, Marisca, o diferenta de 27,9 secunde. “Imi propusesem din start sa dau aici atacul decisiv, fiind vorba de cea mai lunga proba a intrecerii, dar si pentru ca pe a doua bucla lucrurile se puteau complica din pricina schimbarii starii suprafetei de concurs dupa trecerea atator echipaje. Disputa nu este insa incheiata”, spunea Vali in parcul de service de la jumatatea zilei.

 

 

Declaratia sa era sustinuta de faptul ca abandonurile se succedau pe banda rulanta, intrecerea facand, pana la final, o multime de victime (49% din totalul echipajelor inscrise). Si, pentru a evita emotiile, Vali si Dan au obtinut cel mai bun timp si pe urmatoarele trei probe, pentru ca, dupa un “scratch” ratat la limita (3 zecimi), sa-si adjudece si ultima “speciala”. La final, vizibil multumit de rezultat, Vali avea sa declare: “Ma bucura faptul ca am revenit pe primul loc gratie unei victorii, pentru ca acest raliu era extrem de important, psihologic vorbind, dupa cele intamplate la Sibiu. Acum nu ne ramane decat sa ramanem la fel de concentrati, sa pregatim perfect, impreuna cu partenerii nostri, rundele viitoare, si sa izbutim prestatii la acelasi nivel, care sa ne permita sa ne pastram locul din fruntea ierarhiei si la finalul sezonului”.

 

 

Vali Porcisteanu si Dan Dobre le multumesc sponsorilor principali , Prista Oil, distribuitorul oficial al uleiurilor Valvoline,  si Vallino, ca si colaboratorilor lor: Pirelli, Colina, Exedge, actioncamera.ro, Pilot Power Tuning, Corsig.

One thought on “Vali si Dan au castigat Raliul Aradului”

Comments are closed.