O decizie dureroasa dar corecta si necesara

 

Napoca Rally Academy este de acord cu hotararea Biroului Federal al Federatiei Romane de Automobilism sportiv, care, in urma raportului Comisiei de Raliuri privind starea asfaltului a decis sa anuleze Raliul Argesului, a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2011. Echipa clujeana isi exprima regretul ca pasionatii de automobilism din Arges si din intreaga tara sunt privati de spectacolul raliului de pe Transfagarasan, dar considera ca, din punctul de vedere al sigurantei sportivilor si a spectatorilor, decizia anularii etapei a fost una corecta. Liderul Napoca Rally Academy, Tempesta,  spera ca aceasta decizie sa reprezinte semnalul unei noi abordari a regulamentelor:

 

Ne pare rau pentru fanii raliurilor din tara si, mai ales, pentru cei din  Pitesti si Arges. Din punct de vedere sportiv nici pe noi nu ne incanta anularea unei etape. Dar anularea Raliului Argesului  a fost o decizie corecta. Organizarea unui raliu pe acele drumuri nu era posibila,iar din pacate, organizatorul nu mai avea timp sa repare suprafata de concurs.  Apreciez pozitia Comisiei de Raliuri care a propus aceasta masura si sper sa fie semnalul unui nou nivel de corectitudine, de respectare a regulamentelor in automobilismul romanesc”, a declarat el.

 

 

Si Bogdan Marisca saluta decizia Biroului Federal: Este o decizie curajoasa dar absolut corecta. Asa cum am mai spus, probele de langa lacul Vidraru sunt unele dintre cele mai frumoase din tara. Este normal sa-mi para rau, asa cum le pare rau, sunt sigur, tuturor fanilor raliurilor din Romania. Dar, dupa filmarile aparute, era clar ca suprafata probelor nu era propice pentru un raliu.  Presedintele Comisiei de Raliuri a observat acest lucru, a notificat in acest sens conducerea Federatiei si aceasta a luat o decizie in favoarea noastra, a sportivilor, in cele din urma. Sper si eu ca acesta sa fie inceputul unui nou drum in abordarea curselor in Romania, a spus Bogdan.

 

 

Raliul Argesului, a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, ar fi trebuit sa aiba loc in zilele de 17 si 18 iunie. Biroul Federal al FRAS a decis marti seara sa anuleze aceasta etapa dupa ce Comisia de Raliuri a constatat ca “nu se respecta graficul lucrarii de asfaltare angajat de organizator, iar deficientele constatate anterior nu au fost remediate in timp util”.