A doua victorie a sezonului pentru Porcisteanu si Dobre

 

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au inceput Raliul Clujului constienti ca nu vor avea deloc o sarcina usoara in aceasta competitie. Mai intai pentru ca echipajul sustinut de Prista Oil, distribuitorul oficial al uleiurilor Valvoline, ocupa primul loc in clasamentul general provizoriu si, se stie, orice lider are o multime de adversari dornici sa-l detroneze. Apoi pentru ca traseul este unul selectiv, ori faptul ca Bogdan Marisca, al doilea clasat in ierarhia 2011, evolua in fata propriilor suporteri si avea la activ patru succese in ultimele cinci editii.

 

 

Toate aceste motive i-au facut pe Porcisteanu si Dobre sa abordeze competitia fara sa riste, cu atat mai mult cu cat Vali, desi este un fan declarat al superspecialelor, nu era deloc incantat de configuratia celei “desenate” in parcarea Polus Centre. Insa, dupa un start prudent, atat pe “circuitul” de vineri, cat si pe “autostrada” care a deschis programul de sambata, Vali a ridicat ritmul pe PS3. Si, chiar daca nu a fortat pe unele sectiuni,  pentru nu avea probleme din pricina pietrisului de pe drum, a fost doar cu 1.6 secunde mai lent decat Bogdan Marisca, pilotul care se afla pe prima pozitie.

 

 

Apoi, pe PS 4, am asistat la o repriza de “maximum attack”, favorizata si de setupul adecvat al masinii, astfel ca Vali intra in postura de lider in primul parc de service al zilei chiar si in conditiile in care a avut doua mici erori. Aproape ca mi s-a oprit motorul. Din fericire ne-am reintrat rapid in ritm si am izbutit un timp care ne-a permis sa ajungem in frunte. Vom merge la fel de tare și pe a doua trecere, dar nu fara oarece circumspectie, pentru ca dupa trecerea tuturor concurentilor suprafata de concurs este acoperita cu mai mult nisip și pietris, si ne dorim sa evitam orice probleme, a declarat Porcisteanu.

 


Pe proba speciala cu numarul cinci (a doua trecere pe sectiunea botezata Rasca), cea pe care a placut-o cel mai mult la recunoasteri, Vali avea sa piarda din nou prima pozitie si era la 3,3 secunde de lider. Era clar, totul avea sa se joace pe ultima proba, cea in care se parcurgea din nou sectiunea Marisel, singura pe care Porcisteanu si Dobre obtinusera cel mai bun timp in acest raliu. Si, a fost din nou un parcurs cu pedala de acceleratie apasata la maxim. Dovada ca si-au depasit cu peste 10 secunde timpul de pe prima trecere. Dar, mai important, l-au invins cu 4,2 secunde pe liderul provizoriu, si, cu un ecart de doar 9 zecimi, Vali si Dan si-au trecut in cont cel de-al doilea succes din acest sezon si cel dintai al carierei la Cluj. Ultima speciala a fost cea mai rapida proba de asfalt pe care am realizat-o de cand alerg in raliuri. A fost o lupta extraordinara si ii felicit pe Bogdan, Giri si Tempesta pentru ritmul pe care l-au avut. Il felicit, in egala masura, si pe Gergo, care, in pofida multiplelor probleme pe care le-a avut, a mers extrem de tare atunci cand a avut ocazia. Suntem extrem de fericiti si le multumim tuturor celor care au pus umarul la acest succes. Urmeaza acum raliul nostru de casa, pe care il abordam, in premiera, din postura de ocupanti ai primei pozitii in clasamentul general si in care, fanii nostri pot sa fie siguri, le vom oferi, ca de fiecare data, spectacol“, a declarat, la final, Vali.

 

 

Vali Porcisteanu si Dan Dobre le multumesc sponsorilor principali , Prista Oil, distribuitorul oficial al uleiurilor Valvoline,  si Vallino, ca si colaboratorilor lor: Pirelli, Colina, Exedge, actioncamera.ro, Pilot Power Tuning, Corsig.