Raliul Clujului din punct de vedere al pneurilor

 

 

Piloţii ale căror maşini au fost echipate cu anvelope Pirelli au ocupat primele patru poziţii ale clasamentului la cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011, desfăşurată la Cluj, în perioada 27-28 mai.

 

 

Ca şi în etapa de la Braşov, prima din campionatul de anul acesta, piloţii care au ales anvelope Pirelli au deţinut supremaţia pe unul dintre cele mai dificile trasee din ţară. Un traseu de viteză, în care toate probele speciale au fost câştigate exclusiv de maşinile echipate cu anvelope Pirelli.

 

 

Valentin Porcişteanu obţine a doua victorie din acest sezon, după o luptă incredibilă cu Bogdan Marişca, la un ecart de numai nouă zecimi. A fost o cursă extraordinară, în care am făcut alegeri excelente, care ne-au adus victoria: anvelopele Pirelli RX7 şi un setup echilibrat al maşinii, asigurat de echipa tehnică de la Colina Motors. Ultima probă a fost cea mai rapidă probă parcursă pe asfalt de când particip la raliuri.” a declarat Valentin Porcişteanu.

 

 

Statistic pornind ca favorit, Bogdan Marişca a condus cu 3,3 secunde înaintea probei decisive, ocupând locul al doilea al podiumului, după o alternanţă permanentă la conducere şi un spectacol pe măsură.

 

 

Dan Gârtofan s-a clasat pe a treia poziţie a podiumului, menţinându-se pe tot parcursul cursei la câteva secunde de prima poziţie. Ritmul a fost foarte bun şi suntem foarte bucuroşi pentru punctele pe care le-am obţinut astăzi.”

 


Marco Tempestini a deschis vineri seria maşinilor câştigătoare echipate cu anvelope Pirelli, fiind liderul superspecialei şi a încheiat etapa de la Cluj pe locul al patrulea.

 

 

Cu un asfalt uscat, alegerea anvelopelor a fost aproape unanimă pentru cei patru piloţi: Pirelli RX7, Marco Tempestini optând şi pentru Pirelli RX5 pe a doua buclă.

 

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri se va desfăşura la Piteşti, în perioada 17-18 iunie 2011.

 

 

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2011
Raliul Clujului „Star Lubricants”– Cluj Napoca, 27-28 mai 2011 – Etapa a III-a

Suprafaţa de rulare: asfalt
Lungime totala: 274,60 km
Probe speciale: 6, totalizând 101 km
Echipaje înscrise: 61

 

credit foto : rallyphoto.ro

 

1 Valentin PORCISTEANU Mitsubishi Lancer Evo IX 52:17.4
2 Bogdan MARISCA Mitsubishi Lancer Evo IX +0.9
3 Dan GIRTOFAN Subaru Impreza STI +14.2
4 Marco TEMPESTINI Peugeot 207 S2000 +20.1
5 Vlad Cosma Citroeb C2R2 Max +3:02.9
6 Constantin AUR Mitsubishi Lancer Evo IX +3:06.5
7 Horatiu SAVU Mitsubishi Lancer Evo IX +3:16.7
8 Bogdan CASIAN Subaru Impreza N12 +4:12.2
9 Gergo SZABO Mitsubishi Lancer Evo IX +4:42.4
10 Alexandru FILIP Renault Clio R3 +5:16.2