Cu puţin noroc- o nouă clasare în puncte

Penultima etapă a sezonului s-a desfăşurat la Iaşi, pe un traseu de macadam considerat superb de către multiplul Campion Naţional Titi Aur.

 

Superspeciala Râpa Galbenă din centrul Iaşului este una dintre cele mai frumoase şi tehnice probe speciale, care în acest an a fost într-o stare excelentă, punând la încercare abilităţile tehnice ale participanţilor. Evoluând cu plăcere pe circuitul stradal, în prezenţa a mii de spectatori, echipajul COSMOTE a stabilit al doilea timp la numai 9 zecimi de secundă de câştigătorul acesteia, Gergo Szabo.

 

În ziua secundă, cu toate că avea ca obiectiv atacarea unei poziţii pe podium, pilotul Titi Aur nu a reuşit să intre în ritmul dorit, în special în porţiunile rapide.

 

 

Înaintea ultimei probe speciale, Titi Aur a întâmpinat o problemă cu diferenţialul central. Rămas cu tracţiune numai pe puntea faţă, pilotul a evitat în extremis abandonul şi a încheiat Raliul Iaşului Dunlop pe locul 6. În ciuda acestei dificultăţi, echipajul Titi Aur/Karoly Borbely a urcat o poziţie în clasamentul general, cu numai o etapă rămasă de parcurs din actualul sezon.

 

Totul a fost bine până pe penultima specială când a cedat diferenţialul. Am mers relativ bine mai puţin pe porţiunile de viteză unde nu am avut curajul să forţez la maximum. Am ales greşit cauciucurile la începutul zilei secunde, însă acest lucru nu a influenţat cu mult evoluţia noastrăa declarat la final Titi Aur.

 

Ultima etapă a sezonului se va desfăşura tot în Moldova, însă la Bacău între 13 şi 15 octombrie.

 

Clasament General (8/9 etape)

1. V. Porcişteanu 115p, 2. B. Marişca 94,5p, 3. Dan Gîrtofan 79p, 4. M. Tempestini 58p, 5. G. Szabo 57,5 p, 6. T. Aur 36p, 7. G. Grigorescu 30p, =. V. Cosma 30, 9. M. Mihalache 25p, =.  A. Filip 25p…

 

Echipajul Titi Aur/Karoly Borbely este susţinut în sezonul 2011 de COSMOTE Romania, Smailo, Jack Daniel’s, Energo Bit, Asirom, thegroup şi Michelin.