Dan Gîrtofan – Am ieșit din calcule la titlu, dar avem șanse la podium

Dan Gîrtofan și Miță Lăzărescu au bifat un rezultat important în weekend, locul 3 la Raliul Iașiului – Dunlop, ce îi menține pe podiumul clasamentului general, cu șanse mari de a termina în primii 3 și la finalul sezonului. Cursa ieșeană a fost una cu peripeții pentru Giri și Miță, care au avut parte de evenimente cât pentru 3 întreceri. A fost un raliu destul de greu, datorită probelor foarte bune și de foarte mare viteză, care au impus un ritm rapid. Pot să spun că am ținut pasul și am avut un ritm bun. Începutul nu a fost unul prea fericit, am greșit la superspecială, unde am pierdut o grămadă de timp din cauză că nu am putut să întorc din prima pe lângă un butoi. Greșeală care a fost penalizată cu aproape 7 secunde față de primul loc, ceea ce e foarte mult. A doua zi dimineață, sâmbătă, a plouat, dar noi nu am crezut că macadamul nu este ud, ba chiar nu suferise modificări față de prima zi, astfel că am mers pe prima probă cu niște gume care nu erau adecvate”, a povestit Dan Gîrtofan, care a continuat:

Proba lungă a fost una plină de evenimente pentru noi, atât pe partea de dus, cât și pe cea de întors. La dus, la 5 km de la start am lovit un cap de pod, dar am scăpat fără distrugeri prea marri, iar, la jumătatea specialei, l-am prins pe Vali Porcișteanu din urmă, care tocmai terminase de făcut o pană, și am mers în praful lui, ba chiar am fost nevoiți să oprim de 3 ori pe specială pentru că nu mai vedeam drumul. Am pierdut foarte mult timp din această cauză. Pe proba de întoarcere am forțat ca să ne menținem pe locul 3, dar iar am lovit un podeț, de data asta cu dreapta față. Am strâmbat janta, care a început să bată și am crezut că avem pană, dar nu a fost așa, astfel am reușit să mergem mai departe. La nici câțiva km, am  mai lovit un cap de pod, iar am zis că avem pană, dar am scăpat și de data asta, pentru ca pe final să avem un ritm bun, care ne-a asigurat locul 3 la finalul raliului”.

 

Giri a precizat că obiectivul său pentru ultima etapă din 2011, Raliul Bacăului, este să bifeze punctele necesare ca să se mențină pe podium: Din păcate, am ieșit din lupta pentru titlu, însă rămânem să ne batem pentru locurile 2-3. Sperăm ca la Bacău să obținem un rezultat favorabil, care să ne permită să încheiem încă un sezon în primele 3 locuri”.