Gergo Szabo castiga Raliul Iasului

Gergo Szabo a fost cel mai rapid pilot pe macadamul iesean si isi trece in cont prima victorie de 25 de puncte in acest sezon, dupa cea din Raliul Muresului cand punctele au fost injumatatite datorita anularii a mai mult de 50% din kilometri de proba speciala.

 

Principalul duel dintre Valentin Porcisteanu, liderul clasamentului general la zi, si Bogdan Marisca, ocupantul locului secund si singurul cu sanse la titlu, a acaparat atentia la Iasi. Porcisteanu trebuia doar sa termine in fata lui Marisca, pentru a putea declansa fiesta castigarii primului titlu de campion national din cariera. Din pacate, desi la jumatatea zilei se afla in aceasta postura, o pana de cauciuc l-a incetinit peste 2 minute pe una din probele speciale, Vallino terminand raliul pe locul al patrulea.

 

Pozitia a doua la Iasi i-a revenit lui Bogdan Marisca iar pilotul clujean acumuleaza 91 de puncte in clasamentul general dinaintea ultimei etape care se va desfasura la Bacau. Totusi diferenta dintre Bogdan si Vali ramane una consistenta de 20.5 puncte, doar un abandon la Bacau putandu-l opri pe Porcisteanu din drumul catre primul titlu de campion national, o clasare pe locul sapte fiindu-i suficienta. Ultima pozitie a podimului la Iasi a fost ocupata de Dan Girtofan, care isi conserva astfel acelasi loc si in clasamentul general.

 

Vlad Cosma a fost din nou cel mai rapid pilot dintre echipajele cu doua roti motrice si din Citroen Racing Trophy, reusind sa-si apere cel din urma trofeu pe care l-a castigat si anul trecut. El a fost urmat pe podiumul automobilelor cu 2RM de Alexandru Filip si Norbert Berecki, dupa ce George Grigorescu a fost retrogadat din cauza unei pene de cauciuc.

 

Final FIA

Final 2RM

Final Echipe

Final Cls19

Final Jr

Final Citroen Racing Trophy

Final Cupa Dacia

Final Cupa Dacia Debutanti

Clasament general neoficial :

G. Szabo 1:21:07.8

B. Marisca +1:19.4

D. Girtofan +2:28.6

V. Porcisteanu +2:39.6

R. Tomita +5:37.7

C. Aur +5:54.4

One thought on “Gergo Szabo castiga Raliul Iasului”

  1. Eventualul abandon de care scrieti, coroborat cu o pozitie a lui Marisca de la locul 2 in jos, pastreaza ierarhia ! Totusi, ar fi frumos ca titlul sa fie adjudecat pe probe ! A avut prea multe ghinioane Vali, anul acesta !

Comments are closed.