Napoca Rally Academy – campioana la echipe

Napoca Rally Academy devine, practic, campioana la echipe in sezonul 2011 cu o etapa inainte de final, dupa rezultatele obtinute la Raliul Iasiului – Dunlop, desfasurat vineri si sambata, 23 si 24 septembrie, diferenta dintre team-ul clujean si echipa de pe locul secund, nemaiputand fi  surmontata. Motiv de bucurie pentru liderul gruparii clujene, Tempesta,  in ciuda abandonului de care a avut parte la aceasta etapa, penultima dintr-un sezon plin de probleme tehnice.  A treia incercare a iesit cel mai bine! Ma bucur pentru acest rezultat si apreciez foarte mult munca depusa de fiecare membru al echipei. Din pacate, ca de obicei in ultimii doi ani, nu pot sa ma bucur pentru mine, dar asta este, ma bucur pentru ceilalti. Vlad a facut din nou un raliu foarte bun, trebuie subliniat ca a batut doua R3-uri, masini mult mai puternice si s-a impus la doua roti motrice, a devenit campion si la Citroen Racing Trophy,  Bogdan ramane in lupta pentru titlu, chiar daca cu sanse foarte mici, dar, oricum, cred ca si-a asigurat locul doi la finalul sezonului. In final, suntem fericiti. Ma bucura si lupta frumoasa dintre juniorii nostri, care dovedeste ca Napoca Rally Academy are viitor, la fel ca si motorsportul romanesc, a declarat Tempesta.

 

 

Bogdan Marisca si Sebastian Itu  au ocupat pozitia secunda in Raliul Iasiului, amanand, astfel, deznodamantul luptei pentru titlul de campion national absolut. Acesta se va decide in ultima etapa, Raliul Bacaului, care se va desfasura in perioada 14-15 octombrie.  Bogdan crede insa in continuare ca liderul momentului, Valentin Porcisteanu, va castiga titlul anul acesta Teoretic suntem in lupta pentru titlu, practic suntem mult mai aproape de locul doi decat de primul loc, dar, in final, putem ajunge si pe locul trei. E foarte bine pentru noi ca nu mai putem pierde podiumul, dar putem ocupa oricare dintre treptele lui, cu sanse foarte mici pentru prima. Ar insemna ca Vali sa abandoneze la Bacau si noi sa castigam si nu-i doresc acest lucru.  Pe de alta parte, daca abandonam noi si Dan Gartofan scoate un rezultat bun, vom pierde si pozitia secunda”, spune, prudent, Bogdan.

 

            Pilotul Napoca Rally Academy a inceput perfect cursa de la Iasi, impunandu-se in primele doua probe speciale, apoi, insa, au inceput problemele: O alegere gresita a pneurilor, decisa de ratiuni financiare, il face sa piarda seccunde bune pe urmatoarele doua probe, pe care are parte si de trei iesiri in decor si de o „catarare” pe un mal de pamant, din fericire, toate, fara urmari. Bogdan continua sa piarda timp si in super-speciala, din cauza franei de mana care nu a functionat cum ar fi trebuit, dar finalul primei zile il gaseste in pozitia secunda, la 8,2 secunde de lider. Ziua a doua, din pacate, problemele continua: o noua alegere nefericita a cauciucurilor il incetineste pe primele doua speciale, iar ultima bucla o parcurge cu un zgomot infernal in diferential, incercand sa protejeze masina.

 

In cele din urma, ajutat si de o pana a lui Vali Porcisteanu, Marisca incheie raliul pe locul doi.A fost o cursa grea pe care nu pot spune ca am gestionat-o, mai degraba m-a gestionat ea pe mine. Am inceput bine, am mers bine pe primele doua probe de vineri, apoi am schimbat cauciucurile incercand sa le menajez pentru probele de sambata. A doua jumatate a primei zile am parcurs-o cu niste cauciucuri foarte tari, total nepotrivite pentru acea suprafata si am avut parte de senzatii tari, dusuri reci, riscuri si de toate. Apoi, in super-speciala am „stiut” sa facem o intoarcere in trei miscari  iar sambata ne-am dovedit din nou total neinspirati in alegerea cauciucurilor. Am pornit cu pneuri moi, de noroi, dar probele, dupa primii doi-trei kilometri in care suprafata era un pic umeda, au fost perfect uscate. Pe a doua bucla am inceput sa avem probleme cu diferentialul si cam asta a fost cursa noastra. Ma bucur ca am ajuns la final, pana la urma am obtinut, absolut conjunctural, locul doi care ne mentine in lupta pentru titlu. Este insa finalul unui campionat greu si se simte presiunea bugetelor”,  a declarat Bogdan Marisca in ultimul parc de service.

 

 

            Revenirea la Subaru nu a avut loc sub cele mai bune auspicii pentru Tempesta si Dorin Pulpea. Dupa doar doua probe speciale motorul a cedat si  echipajul Napoca Rally Academy  a fost nevoit sa traga pe dreapta. Dupa acest abandon, sansele la ultima treapta a podiumului campionatului  raman pur teoretice, devenind incerta chiar pastrarea pozitiei a patra. Totul este cu atat mai dureros cu cat participarea lui Tempesta la Iasi a stat sub semnul suferintei, dupa interventia de indepartare a unui calcul renal, la care a fost supus la inceputul saptamanii. „Este foarte frustrant, mai ales ca eu luni am suferit o interventie chirurgicala si mi-a fost foarte greu sa fac recunoasteri, shake-down si doua probe de raliu. A fost dureros la propriu si, din pacate, tot chinul a fost in zadar. Poate ca, totusi, eforturile „se pun” pentru alta data… Ne-am chinuit foarte mult sa participam, pentru sponsori, pentru noi, pentru ca puteam sa ne batem inclusiv cu Bogdan pentru locul doi la finalul campionatului si, cu siguranta, eram in carti pentru ultima treapta a podiumului. In acest moment suntem mai ingrijorati de Szabo, care s-a apropiat la 0,5 puncte, asa incat, la Bacau, misiunea noastra este sa terminam inaintea lui, pentru a ne pastra pozitia a patra”, a spus, Tempesta, cu amaraciune, la finalul Raliului Iasiului – Dunlop.