Vlad Cosma-campionul Citroen Racing Trophy

Echipajul Napoca Rally Academy, Vlad Cosma/Florin Dorca si-au adjudecat Trofeul Citroen in 2011, dupa ce s-au impus la Iasi, in ultima etapa a acestei competitii. In clasamentele Campionatului National de Raliuri, ei au ocupat la finele Raliului Iasiului – Dunlop  primul loc in clasamentul masinilor cu doua roti motrice si in cel al clasei sase, devenind, astfel, liderii momentului la general in ambele competitii, cu o etapa inainte de finalul campionatului.

 

 

 Vlad a inceput foarte bine raliul si, cu doua time-scratch-uri la doua roti motrice in primele cinci probe speciale, finalul zilei de vineri l-a gasit in postura de lider al clasamanetului 2WD. Tanarul pilot al Napoca Rally Academy a stiut sa-si gestioneze perfect avansul pe cele patru probe de sambata si, dupa ce s-a impus si pe prima speciala a zilei secunde, nu a mai fortat, adjudecandu-si in final victoria la clasa si, mai important, in competitia masinilor cu tractiunea pe o singura punte, competitie in care alearga si doua Renault R3, mult mai puternice fata de Citroenul C2R2 Max, pilotat de clujean. « Suntem campioni la Citroen Racing Trophy la limita, la egalitate de puncte cu Norbert Bereczki, dar avem un loc doi in plus fata de el. A fost un weekend perfect pentru noi : am inceput bine, am treminat bine si cuprinsul a fost, de asemenea, la fel bun pentru noi. Sunt fericit ca am stiut sa ne conservam avantajul pe care ni l-am creat in prima zi. A fost o cursa inteligenta, cred ca am dat dovada de maturitate si acest lucru ma bucura.  Am trecut pe primul loc si la doua roti motrice si  mergem la Bacau,  pentru a lupta pentru un titlu si in aceasta competitie », a declarat Vlad la finalul Raliului Iasiului.

 

Pentru Danny Ungur si Tony Avram, Raliul Iasiului a fost, insa, extrem de scurt. Ei au abandonat, cu probleme tehnice, dupa prima proba speciala a raliului. Chiar daca avea titlul clasei 19 in buzunar de la etapa trecuta si Napoca Rally Academy a reusit sa se impuna in aceest sezon la echipe, Danny s-a aratat destul de afectat de acest abandon :  « Acest raliu ar fi fost un test pentru noi, caci am pus o suspensie complet noua pe masina. Dar n-a fost sa fie… Am avut un start perfect, dar, dupa nici doi kilometri, a inceput sa scada puterea, dupa care am auzit sunete ciudate, motorul mergea in trei cilindri. Am terminat proba, dupa care am oprit motorul care nu a mai vrut sa porneasca si am fost nevoiti sa ne oprim. Ne pare rau, ne distram, ne place foarte mult traseul si ar fi fost un prilej bun sa testam noua suspensie. Sunt foarte bucuros, insa, ca Napoca Rally Academy este campioana la echipe. A fost unul dintre obiectivele noastre principale si stiu ca am contribuit si noi la acest succes, cu punctele pe care le-am adus la fiecare etapa in care am castigat la clasa 19. Vom reveni la Bacau pentru o noua victorie », anunta, insa, Danny, cu optimismul binecunoscut.