George Grigorescu – revenire spectaculoasa pe macadam

Multiplu campion național de raliuri George Grigorescu a reușit o urcare spectaculoasa în clasamentul campionatului grație punctelor marcate la Raliul Sibiului, prima etapă de macadam din actualul sezon al Campionatului Național de Raliuri. Italianul Simone Campadelli nemarcând puncte în campionat, lui George îi revin punctele aferente locului unu în clasamentul 2 Roți Motrice și locului trei în clasamentul general. În prezent pilotul bucureștean abordează cu și mai multă determinare Raiul Aradului, a șasea a etapă a campionatului ce se va desfășura în perioada 5-6 august.

 

 

După ce a reușit să revină la marea sa dragoste automobilismul sportiv, deși a fost nevoit din rațiuni financiare să renunțe timp de cinci sezoane, George Grigorescu și-a propus să parcurgă și cele cinci etape de macadam programate în acest sezon al campionatului de raliuri. Succesele repurtate la volanul mașinilor Renault l-au determinat să opteze tot pentru produsele constructorului francez alegând să meargă și pe macadam cu Renault Clio R3, mașina pe care plănuise inițial să dispute campionatul – Megane RS N4 – nefiind disponibilă încă și în configurația “macadam”.

 

 

Experiența din Raliul Sibiului, cel mai dur raliu pe macadam din campionatul intern, ajutat și de sprijinul copilotului Radu Dumitriu alături de care a cucerit cea mai mare parte a titlurilor, ia permis lui George să se apropie de nivelul de performanță așteptat și să își propună obiective mai elevate pentru etapele viitoare din sezonul 2011.

 

 

George Grigorescu: ”Raliul Sibiului a însemnat pentru noi o revenire pe macadam. Am căutat sa ne ferim de probleme tehnice mașina comportându-se excelent însă din păcate nu am scăpat si de pene de cauciuc, bineintțeles pe proba specială Șant , fără însa ca timpul pierdut să ne pericliteze poziția țintită în clasamentul raliului . Sunt mulțumit de ce am reușit să fac la primul raliu pe macadam după pauza competițională de cinci sezoane, fiind și primul raliu disputat pe macadam la volanul Clio-lui R3. Aștept cu nerăbdare Raliul Aradului pentru că acum putem să ne propunem o creștere a ritmului și a vitezei pe probele speciale.

 

 

Am descoperit Raliul Aradului în sezoanele trecute ca forleighter ‘” 0 ” având copilot chiar pe primarul orașului Arad – dl. Gh. Falca – iar ridicarea nivelului de performanță la acest raliu nou pentru noi în regim de concurs reprezintă o provocare cu implicații mari pentru restul campionatului și în motorsport ai nevoie întotdeauna de provocări noi”.