Manu Mihalache vorbeste despre Raliul Tara Barsei

  • Deşi bucuroşi că au încheiat raliul, Manu şi Jancsi sunt puţin dezamăgiţi de rezultat
  • PS4 Săcele Azuga, punctul de cotitură al raliului pentru Manu
  • Speranţe pentru sezonul viitor – Când simţi că vrei să renunţi, adu-ţi aminte de ce ai rezistat până acum!

 

 

 

Raliul Ţara Bârsei Dunlop Klar Professional a fost pentru echipajul 41 Manu Mihalache / Jancsi Soos un raliu greu presărat cu câteva evenimente nedorite, dar per total un raliu frumos. “Am încheiat acest raliu pe locul 6 în clasamentul general şi deşi suntem bucuroşi că am reuşit să îl terminăm, suntem şi puţin dezamăgiţi de rezultat. Evident, aşa cum am declarat  şi la începutul cursei, ne-am fi dorit mai mult. Din păcate pentru noi, raliul nostru de casă nu s-a terminat la fel de bine cum a început. a spus Manu în ultimul parc de service al raliului.

 

 

La superspeciala Băneasa Rally Show, Manu a reuşit o evoluţie curată şi spectaculoasă; ceea ce l-a dus la încheierea probei pe locul 3 în spatele lui Gergo Szabo şi Vali Porcişteanu. În ciuda lipsei antrenamentului în maşina de curse din ultimele 4 luni, Manu şi Jancsi au reuşit să ţină pasul cu echipajele implicate în lupta pentru podiumul campionatului.

 

Ziua de sâmbătă a început într-un ritm bun şi cei doi coechipieri erau extrem de motivaţi în obţinerea unui rezultat bun la raliul lor de casă.

 

 

Din păcate pe  PS4 Săcele- Azuga, proba de 24.7 km,  Manu l-a ajuns din urmă pe Edwin Keleti care rula pe pană şi a fost nevoit să meargă în praful lui; nereuşind să treacă de el până la finalul probei. Deşi echipajul a avut un ritm incredibil până în acel punct al probei,  faptul că au fost nevoiţi să meargă în spatele lui Keleti pentru o porţiune destul de lungă a probei a reprezentat punctul de cotitură al evoluţiei lor.

 

Manu Mihalache - foto: Bogdan Barabas

 

Evoluţia pe PS4 în spatele lui Keleti a fost pentru noi, un punct de cotitură în acest raliu. Atât eu cât şi Jancsi am fost foarte nervoşi după această probă şi acest lucru ne-a afectat în economia cursei. Până la urma acestea sunt raliurile şi trebuie să ne asumăm şi acest gen de evenimente; ne-am fi dorit ca echipajul care rula pe jantă în faţa noastră să ne vadă şi să ne facă loc să trecem.” a spus Manu despre acest incident.

 

 

Seria evenimentelor nedorite a continuat pe proba următoare cu o mică problema la cardan – s-au desfăcut nişte bucşi ale cardanului şi am fost nevoiţi să le reconstruim ne-a spus unul din mecanicii lui Manu. Apoi, pe ultima probă a raliului, Manu şi Jancsi au avut parte de o pană, fiind nevoiţi să se oprească să schimbe roata, pentru a reuşi apoi să continue proba în regim de cursă.

 

 

Suntem încântaţi că am reuşit să le oferim spectacol fanilor braşoveni şi am vrea să le mulţumim pentru susţinere. Aş vrea să îi mulţumesc în mod special lui Liviu, fanul nostru care locuieşte în Statele Unite şi al cărui mesaj de încurajare a fost afişat pe maşina noastră de concurs. Mesajul său: „Când simţi că vrei să renunţi, adu-ţi aminte de ce ai rezistat până acum!” a fost cu adevărat motivaţional pentru echipa noastră şi vom face tot posibilul pentru ca anul viitor să concuram la toate raliurile din campionat. – sunt impresiile de final de raliu ale lui Manu.