Dan Gîrtofan se concentrează pentru Raliul Aradului

Dan Gîrtofan și Adrian Berghea au uitat deja ghinionul de la Sibiu, prima etapă IRC din România, și se concentrează acum pe runda a 6-a a CNR Dunlop, Raliul Aradului, care va avea loc vineri și sâmbătă. Giri și Adi au efectuat deja recunoașterile și s-au declarat încântați de probele arădene. „Este un traseu foarte frumos, cu un macadam bun. Probele seamănă un pic cu cele din Finlanda, cu diferența că sunt mai tehnice, iar vitezele nu sunt așa de mari. Dacă la Sibiu, macadamul era dur, însă vitezele erau mari, la Arad, traseul este mult mai bun, dar mai tehnic și mai dificil, cu probe înguste și mai lente”, a explicat Dan Gîrtofan.

Giri a precizat că se anunță o luptă strânsă la Arad, mai ales că la întrecere vor fi la start și piloții din țara vecină, Ungaria: „Va fi doar o luptă teoretică între noi și cei din Ungaria, pentru că fiecare va puncta în campionatul său. Este bine că vor fi atâția piloți valoroși la start, pentru că vom avea niște etaloane și vom putea face comparații. În ceea ce privește disputa din CNR, lupta se anunță una foarte interesantă. Cei din fața clasamentului nu prea au avut parte de abandonuri, iar la Sibiu au acumulat foarte mult puncte, ceea ce a schimbat un pic clasamentul, dar disputa este în continuare deschisă și sunt convis că va rămâne așa până la final. S-a văzut că orice punct contează, astfel că sperăm ca la Arad să ne păstrăm ritmul din a doua zi de la Sibiu și să acumulăm puncte cât mai multe pentru a rămâne în competiția pentru locurile de la vârful clasamentului”.

 

Dan Gîrtofan dorește să le mulțumească partenerilor principali Škoda România și Alexandrion Grup România pentru sprijinul lor, dar și celorlalți susținători foarte importanți, Mobil 1 prin Lubexpert România, Fidelis Energy România și www.prorallyperformance.ro, care au făcut posibil întregul proiect din 2012.