O noua intrecere internationala

Partea a doua a sezonului in campionatul intern de raliuri, una dedicata exclusiv macadamului, propune in acest final de saptamana o noua competitie cu aer international. Si, chiar daca de aceasta data nu mai este vorba, precum in cazul Sibiului, de o intrecere inscrisa intr-o serie cu greutatea IRC, Raliul Aradului ramane totusi un nou prilej pentru pilotii romani de a-si masura fortele cu competitorii de peste hotare. In cazul acesta, este vorba de protagonistii campionatului maghiar, insa, avand drept reper experienta de anul trecut, nivelul competitiei este mai ridicat decat cel al unei runde obisnuite din CNR.

Echipajul cu numarul 10, lider la zi atat in competitia masinilor cu doua roti motrice, cat si in cea la Clasa 5, abordeaza intrecerea cu dorinta de a concretiza in cat mai multe puncte o prestatie consistent, dar si de a face spectacol. Este o etapa foarte departe de casa mea, care are un iz international datorita prezentei in numar mare a concurentilor de top din tara vecina, Ungaria. Va fi o cursa grea, dar noi, chiar daca suntem liderii categoriei 2RM si ai clasei 5, ramanem focusati pe obiectivul stabilit la inceputul sezonului, si dorim sa incheiem intrecerea cu un rezultat care sa ne permita consolidarea pozitiilor pe care le detinem. Masina a fost revizuita complet dupa dura disputa de la Sibiu si este perfect pregatita pentru aceasta etapa”, spune Alex Filip. Pentru a continua: Evident, ne dorim un rezultat bun si pentru a le da din nou satisfactie partenerilor nostri. Si, apropo de acest lucru, lista acestora s-a imbogatit in ultima perioada cu cel mai mare Mall din sudul Bucurestiului, Sun Plaza. Suntem, evident, incantati de aceasta colaborare si speram ca ea sa fie una de lunga durata”.

 

In ceea ce priveste competitia propriu-zisa, primele detalii ne sunt oferite de Bogdan Iancu: Etapa aradeana debuteaza cu o proba superspeciala dedicata exclusiv publicului din oras, care nu are ocazia sa se deplaseze de probele speciale din vecinatatea orasului Lipova. Inchiderea soselei care trece pe langa circuitul de karting pe care se va desfasura superspeciala, cred ca va stimula prezenta unui public numeros. Speram insa ca si sambata sa avem parte de multi fani pe probele speciale. Iar Alex Filip il completeaza, oferindu-ne detalii despre sectiunile cronometrate din ziua secunda: Un traseu foarte frumos, rapid, tehnic si putin casant. Traseul pare mai prietenos decat in alti ani, poate si datorita secetei. Din pacate, cele 2 ‘waterspash-uri’ cu care publicul era obisnuit, au disparut tot din cauza lipsei de precipitatii. Chiar si in aceste conditii insa, asa cum spunea si Bogdan, speram ca si sambata vom avea parte de o multime de fani”.

 

Raliul Aradului incepe vineri, pe kartodromul Vik Power din Arad, cu Superspeciala, care, la fel ca si anul trecut, va avea o suprafata mixta (macadam si asfalt). Intrecerea continua a doua zi, sambata, cu restul de 10 probe speciale, derulate in „triunghiul” Sistarovat-Zabalt-Lalasint, care va fi parcurs de doua ori, la care se adauga alte doua treceri pe Conop si pe „regina raliului”, Nadas.

 

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport, Sun Plaza si, in calitate de partener media, de GSP TV.