Un debut excelent pentru BCR Leasing Rally Team

Tess Rally, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri – Dunlop 2012 a fost dominată categoric de echipajele BCR Leasing Rally Team, care conduce şi în clasamentul echipelor. Toate cele patru echipaje BCR Leasing Rally Team s-au impus la clasele la care au concurat.

 

Raliul Braşovului a debutat în condiţii schimbătoare ale traseului, datorate vremii atât de capricioase, cu care cunoscătorii curselor automobilistice sunt obişnuiţi şi care fac din Tess Rally o competiţie similară din acest punct de vedere Raliului Monte Carlo. Astfel, cele două probe speciale din prima zi de concurs au fost foarte importante în crearea unui avantaj pentru ziua următoare, alegerile făcute în privinţa pneurilor fiind decisive în continuarea cursei.

 

Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre au ştiut să ia în considerare toate aceste aspecte şi au terminat cursa în poziţia de lideri în clasamentul general şi în cel al clasei 2. Strategia noastră a fost de a obţine un avans suficient în prima parte a raliului, pe care să ni-l conservăm apoi, menţinând un ecart constant faţă de ceilalţi competitori. A fost foarte bine că am reuşit ceea ce ne-am propus şi este un început de sezon de care aveam nevoie, atât noi, cât şi partenerii noştri – BCR Leasing, Pirelli, Vallino şi Colina Motors.

 

Echipajul Edwin Keleti/Botond Csomortani a condus clasa 3 pe toate cele opt probe speciale, ocupând poziţia a cincea a clasamentului general. „Pentru noi, debutul sezonului este un vis, atât personal, cât şi la nivel de echipă! Într-o cursă extrem de dificilă, am reuşit să fim rapizi şi fiabili şi am răsplătit încrederea pe care partenerii noştri, BCR Leasing, Pirelli şi Star Lubricants ne-au acordat-o. Într-un mediu economic încă slăbit, este excepţional să reuşeşti să atragi atenţia unor parteneri noi de acest calibru şi sper din tot sufletul că vom fi la înălţime şi în acest sezon, ce se anunţă deosebit de combătut. Practic pot zice că a fost o cursă perfectă pentru noi, în care nu am făcut nicio greşeală şi am avut la dispoziţie o maşină de clasa 3, Mitsubishi Lancer Evo X, pregătită impecabil de echipa Colina Motors! Îi mulţumesc încă o dată noului meu copilot pentru seriozitate şi susţinere şi sunt convins că, încet-încet, ne vom acomoda perfect unul cu celălalt. Vreau să-i felicit atât pe colegii mei care au obţinut victorii şi clasări excelente, cât şi pe adversarii noştri care au terminat acest raliu de antologie.

 

Alexandru Filip şi Bogdan Iancu au dominat cu Renault Clio R3 Maxi EVO şapte din cele opt probe speciale ale competiţiei, fiind lideri atât la clasa 5, cât şi la 2 Roţi Motrice. Ne bucură acest start de sezon în postura de învingători, după o competiţie în care am înregistrat şi o premieră: prima victorie pe proba specială. Maşina a funcţionat perfect, graţie tehnicienilor de la Colina Motors, primul scratch din carieră şi locul al şaselea în clasamentul general FIA fiind deosebit de onorante pentru noi. Mulţumim atât partenerilor noştri, BCR Leasing, Orange, Renault, Michelin, Mobil 1, Colina Motors, cât şi susţinătorilor aflaţi pe probele speciale, în ciuda capriciilor vremii.

 

Bogdan Năstase şi Alexandru Popidan au ocupat a doua treaptă a podiumului clasei 9. Suntem bucuroşi că facem parte din BCR Leasing Rally Team, acesta fiind unul dintre principalele motive de a lua startul tot cu Dacia Logan. Raliul Braşovului, fiind unul de loterie în alegerea pneurilor, pe ultima buclă, nefiind tocmai inspiraţi, am ales greşit, pierzând locul întâi. Cu toate acestea, ne-am îndeplinit obiectivul. Mulţumim BCR Leasing, Colina Motors şi Placări Faine pentru susţinere şi ne felicităm coechipierii pentru rezultatele excelente.” – Bogdan Năstase

 

Prima etapă de raliu ne-a adus satisfacţia enormă de a vedea Echipa de Raliu BCR Leasing pe podium şi, mai mult, de a vedea fiecare pilot al echipei noastre, la categoria sa – pe podium. Atât în sport cât şi în business, este important să începi cu dreptul, iar echipa noastră a avut anul acesta un început excelent! Personal, sper ca şi promoţia noastră de leasing, ce a fost lansată în prima zi a Campionatului Naţional de Raliuri, şi care se numeşte simbolic START RALIU, să aibă acelaşi succes!, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing.

 

Pentru Colina Motors, Raliul Braşovului a reprezentat confirmarea unor obiective îndrăzneţe, dar realiste. bucur că echipajele noastre au dovedit nu doar performanţa, ci şi maturitatea de a conserva avantajul obţinut în prima zi de concurs. Este un debut senzaţional pentru noi, care ne întăreşte încrederea că obiectivele pe care ni le-am propus pentru acest sezon competiţional sunt perfect adaptate valorii echipei. În acelaşi timp, suntem conştienţi de concurenţa puternică, pe care celelalte echipe o reprezintă şi încercăm să o folosim în mod constructiv, drept un factor care să ne motiveze.– Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motors

 

Tess Rally, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012, s-a desfăşurat la Braşov, în perioada 30-31 martie, pe asfalt. Lungimea totală a probelor a fost de 303,75 km, cele opt probe speciale totalizând 113,5 km. Din cele 55 echipaje înscrise la start s-au clasat 33 echipaje. Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri – Dunlop 2012, Raliul Timişoarei, se va desfăşura pe asfalt, în perioada 27-28 aprilie.

 

Clasament general FIA – CNR-Dunlop 2012, Tess Rally

Poziţia la general

Echipaj

Automobil

Clasa

Poziţia la clasă

Timp realizat

Ecart faţă de 1

1.

Valentin Porcişteanu / Dan Dobre

Mitsubishi Lancer EVO 10

2

1

01:03:00,2

108,09 km/h

2.

Csaba Spitzmuller / Tamas Szoke

Mitsubishi Lancer EVO 10

 

2

2

01:04:03,9

01:03,7

3.

Marco Tempestini / Dorin Pulpea

Subaru R4

 

2

3

01:05:18,0

02:17,8

4.

Dan Gârtofan / Eugen Rotaru

Skoda Fabia S2000

 

2

4

01:05:59,1

02:58,9

5.

Edwin Keleti / Botond Csomortani

Mitsubishi Lancer EVO 10

 

3

1

01:06:38,4

03:38,2

6.

Alexandru Filip / Bogdan Iancu

Renault Clio R3 Maxi EVO

 

5

1

01:09:16,9

06:16,7

7.

Romulus Preda / Cristian Băciucu

Mitsubishi Lancer EVO 9

 

3

2

01:10:46,8

07:46,6

8.

Norbert Berczki / Laszlo Kozma

Citroen C2R2 Max

 

6

1

01:11:39,6

08:39,4

9.

Sebastian Barbu / Marc Banca

Renault Clio RS

 

5

2

01:11:43,6

08:43,4

10.

Heinz Goellner / Dan Spuderka

Mitsubishi Lancer EVO 9

 

3

3

01:13:15,1

10:14,9