NRA la finalul primei zile a Raliului Moldovei

Prima zi a editiei din 2012 a Raliului Moldovei a programat trei probe speciale, in lungime totala de 21,90 km, incluzand si superspeciala desfasurata pe traseul amenajat la Centrul de Afaceri din Bacau. Cel mai bine clasat echipaj din cadrul echipei Napoca Rally Academy este in acest moment cel format din Vlad Cosma si Florin Dorca,  cei doi avand un avans consistent in fata rivalilor care concureaza pe automobile cu doua roti motrice. Ei se situeaza pe pozitia a sasea in clasamentul general si au un ecart de aproape 30 de secunde in fata urmaritorilor din clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice. Ne plac probele de la Bacau, sunt de viteza dar si tehnice in acelasi timp. Astazi am avut o aderenta mai mare decat ne-am asteptat, asa ca am mers tare fara sa ne asumam riscuri. Sper ca si maine sa avem parte de aceleasi conditii.”a spus Vlad Cosma la finalul zilei de vineri.

Daniel Ungur si Toni Avram domina autoritar, asa cum era de asteptat, clasa 11 iar ecartul dintre ei si urmaritori este unul care nu le creeaza niciun fel de probleme. “Desi nu am apucat sa facem teste cu aceasta masina pe macadam, astazi ne-am simtit bine. Nu am fortat deloc, mai ales ca la acest raliu avem o noua marca de pneuri de buget, alta decat cea de la Timisoara. Maine se va da batalia finala, mai ales pe proba lunga.” a declarat Dany Ungur in parcul de service de la finalul primei zile.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au avut o zi presarata cu incidente. Cei doi se afla pe locul noua in clasamentul general la sfarsitul zilei, pierzand timp pretios dupa o rasucire pe prima proba. Am pierdut foarte mult timp pe Ps1, cand ne-am rasucit, cred ca aproximativ 40 de secunde. Am continuat in ciuda unor probleme electrice si fara sa mai pornim sistemul ALS ( anti lag system). Probele de astazi au fost destul de alunecoase, sa speram ca maine vom putea recupera din ecartul care ne desparte de cei din fata.” a declarat Bogdan Marisca.

Simone Tempestini, alaturi de copilotul sau Lucio Baggio, se simte foarte bine la primul raliu de macadam din acest sezon, juniorul echipei Napoca Rally Academy situandu-se pe pozitia a treia la clasa 3, fiind in acelasi timp si primul in clasamentul Juniorilor la finalul zilei de vineri. “Astazi au fost doar doua speciale pe macadam si ma bucur ca am ajuns cu bine in parcul de service. Ne place foarte mult aceasta suprafata si d-abia astept ziua de maine. Fiind primul raliu pe macadam la care iau startul pe o masina cu tractiune integrala nu voi forta, pentru ca obiectivul nostru principal ramane acumularea de experienta. Sper ca maine sa ma descurc la fel de bine.” a spus Simone Tempestini.

Florin Tincescu, cel de-al doilea junior al echipei Napoca Rally Academy, incheie ziua pe pozitia a doua la clasa 9. El a avut parte de un moment delicat pe superspeciala desfasurata la Centrul de Afaceri din Bacau. Imediat dupa ce am luat startul pe proba, mi s-a rupt manerul de la schimbatorul de viteze. Problema in sine nu a fost una prea importanta, insa am avut nevoie de cateva momente pentru a ma adapta situatiei.” a povestit Florinel la finalul zilei.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea s-au vazut nevoiti sa abandoneze chiar pe prima proba speciala a raliului, “Hemeius”, in lungime de 8.4km. Aflat la volanul unui Subaru STi R4 inchiriat din Italia, Tempesta a avut probleme la pompa de benzina care intrerupea din cauza unui filtru infundat. “Imediat dupa ce am luat startul pe Ps1 am constatat ca avem probleme. Daca mai continuam cu siguranta i-am fi incurcat pe cei care ne urmau. Efectiv rulam cu o viteza foarte mica si am decis sa ne oprim. Echipa de asistenta tehnica va rezolva problema in aceasta seara iar maine vom continua.” a declarat Marco Tempestini, care va lua startul si in a doua zi, gratie regulamentului Super Rally.

 

Startul in a doua zi a Raliului Moldovei este programat la ora 09:01, echipajele mai avand de parcurs inca sase probe speciale care insumeaza 94,20 kilometri.