Victorie fara glorie

  • Primul raliu pe macadam  cu Citroen C2R2Max pentru Adrian Dragan si Vali Bradateanu
  • Locul 1 in Clasa 6
  • Urmatoarea etapa Raliul Clujului – ultimul raliu de asfalt al sezonului

 

Raliul Moldovei 2012 a reprezentat pentru echipajul 55, Adrian Dragan si Valentin Bradateanu powered by auto motor si sport, primul contact cu macadamul de la debutul pe Citroen C2R2Max. Prima din cele cinci etape de macadam ale sezonului Raliul Moldovei a fost un test util pentru marile confruntari de la Sibiu, Tara Barsei, Arad sau Iasi.

 

Dupa testele efectuate in saptamana premergatoare etapei, alaturi de echipa Napoca Rally Academy, dar si dupa participarea lui Adrian Dragan la prima etapa de Slalom Paralel a sezonului soldata cu locul 3 la Clasa, macadamul moldav reprezenta un adevarat test de rezistenta si compromis intre viteza, alegerea pneurilor si precautie, traseul fiind presarat cu capcane si schimbari dese de aderenta si ritm.

 

De altfel, printre porbele speciale ale acestei etape, s-a numarat si Nevila/Moinesti de 28km a carei suprafata mixta macadam/asfalt a fost un adevarat test al nervilor pentru piloti si al andurantei pentru masini.

 

Derulat pe parcursul a doua zile raliul moldav nu a inceput foarte bine pentru cei doi, pneurile alese pentru prima zi dovedindu-se prea tari pentru suprafata extrem de alunecoasa din padure. Acest lucru a facut ca acomodarea cu masina sa fie ceva mai dificila, ceea ce s-a reflectat si in timpii obtinuti.

 

Avand insa un singur adversary la Clasa6, in acest raliu, respectiv, Vlad Cosma campion en-titre, cei doi au preferat ca ziua a doua sa mearga la conservare, testand in acelasi timp diverse reglaje ale masinii. Tactica a dat roade, timpii au inceput sa se imbunatateasca simtitor de la o trecere la alta.

Pe prima trecere pe proba speciala Nevila/Moinesti, Vlad Cosma abandoneaza ca urmare a ruperii unei roti si astfel Adrian Dragan si Vali Bradateanu obtin prima victorie in Clasa 6 de la inceputul sezonului 2012.  Insa cu toate ca era suficient satermine, Adrian si Vali nu au slabit ritmul fortand pe final pentru a urca in clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice, insa timpul recuperat nu a  fost suficient pentru  un loc 4, desi pe ultimele 3 probe special au recuprat aproape 1 minut.

 

Oricum, punctele aferente locului 1 la Clasa 6 le asigura sefia clasamentului, iar pentru ultima confruntare pe asflat, Raliul Clujului cei doi se prezinta din pozitia de lideri.

 

Desi multi dintre adversarii nostri au lipsit de la Bacau, suntem multumiti ca am incheiat primul macadam al anului pe locul 1, dar mai ales ca am facut un raliu perfect din punct de vedere tactic. Cu pneurile pe care le-am avut la dispozinite, prea tari, nu se putea face mai mult, pe probele pline de noroi, ba chiar am si avut la un moment dat un mic incident, o rasucire, dar soldata doar cu o usoara pierdere de timp. Suficienta din pacate pentru a nu mai putea urca si in clasamentul 2 Roti Motrice. Eveident insa ca pe macadam mai avem de lucrat la capitolul competitivitate, dar sezonul este inca lung, iar faptul ca din trei etape avem doua podiumuri ne da foarte mare incredere in fortele noastre”, a spus la final Adrian Dragan.

 

Echipajul 55 Adrian Dragan/ Vali Bradateanu powered by auto motor si sport este sustinut in acest sezon de Austrotherm Romania, Unior Tepid- Centru National de Scule, SKF Romania si OZ.