Prima victorie in CNR a unui Citroen DS3R3 pilotat de un pilot roman

Dupa doua abandonuri consecutive, echipajul 29, Sebastian Barbu/Marc Banca, au luat startul la penultima etapa a Campionatului National de Raliuri, cu dorinta de a ajunge la final, dar si de a reusi un rezultat bun, la bordul Citroen-ului DS3 R3 inchiriat de la Wurmbrand Racing. 
 
 
Raliul Tara Barsei 2012 a inceput vineri seara cu o superspeciala pe Colina Universitatii, proba pe care echipajul s-a impus in fata rivalilor sai de la 2 roti motrice. Ziua de sambata avea programate 7 probe speciale in triunghiul forestier Sacele-Predeal-Azuga. Sebastian si Marc au inceput ziua in forta, castigand primele 5 speciale ale zilei si reusind sa acumuleze un avans de peste 1 minut si jumatate fata de urmatorii concurenti atat de la 2 roti motrice, cat si de la clasa 5. Pe a sasea speciala a zilei i-au cedat victoria de proba lui Alexandru Filip, dar numai pentru 2.5 secunde. Dupa inca o speciala cei doi au reusit sa ajunga in parcul inchis pe locul 1 atat in clasamentul masinilor cu 2 roti motrice, cat si in cel al clasei 5.
 
Gratie rezultatului de la Raliul Tara Barsei, Sebastian si Marc au revenit in lupta pentru locul 2 la finalul sezonului la 2 roti motrice.
 
 
Sebastian Barbu: “Dupa cum spuneam cu ocazia Raliului Sibiului, este o mare bucurie si placere sa pot participa cu un Citroen DS3R3 in Campionatul National de Raliuri. Dupa doua abandonuri consecutive, unul cauzat de o problema tehnica, celalalt de o gresela stupida facuta de mine, am reusit sa castigam Raliul Tara Barsei 2012, atat la categoria masinilor cu 2 roti motrice, cat si la clasa 5. Acest rezultat era practic si obiectivul nostru la acest raliu. A fost un raliu greu, a avut toate ingredientele unui raliu de macadam. Vineri seara ne-am “distrat” pe SS Dunlop gratie masinii care s-a comportat extraordinar. Sambata am inceput in forta castigand primele 5 probe ale raliului la categoria doua roti motrice, avansul crescand la aproximativ un minut jumatate fata de locul doi. 
 
 
Sunt multumit ca in sfarsit am reusit sa parcurg un raliu complet cu aceasta masina, sa merg tare si sa castig. Sper ca aceasta victorie sa ramana in amintirea tuturor, mai ales ca fiind prima victorie in CNR a unui automobil Citroen DS3R3 pilotat de un pilot roman.
 
 
In final vreau sa multumesc parintilor mei care fac tot posibilul ca eu sa pot participa in CNR 2012, cat si partenerilor Passion for Luxe.ro, Dani OIL, Schuster & Co Ecologic.”
 
 
Echipajul 29 va fi prezent in perioada 5-6 octombrie la Raliul Iasiului, ultima etapa a Campionatului National de Raliuri 2012.
 
 
Credit foto: Sorin Pop Rallyzoom.ro