Al doilea raliu-al doilea podium pentru Sebastian Stanciu

Aventura echipajului BCR Asigurari a continuat in weekendul care abia s-a incheiat, cu cea de-a doua etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Revenit in calendar dupa o pauza de trei ani de zile, Timis Rally a propus concurentilor 12 probe speciale, cu o lungime totala de 108,3 kilometri.

 

Aflat abia la startul celui de-al doilea raliu din cariera, Sebastian Stanciu, care-l are in dreapta pe copilotul Sorin Georgescu, nu a avut o misiune usoara. La sesiunea oficiala de teste desfasurata joi inaintea raliului, Mitsubishi-ul Evo 7 a refuzat sa mai functioneze in parametrii normali. Dupa cateva ore aceasta problema a fost remediata, iar cei doi s-au putut prezenta la startul competitiei.

 

Am avut cateva emotii din cauza problemelor de la masina, deoarece nu reuseam sa identificam cauza. In cele din urma s-a dovedit a fi un banal fir electric, care nu mai facea contact asa cum trebuie.” explica Sebi. „ Cele mai mari emotii le-am avut vineri, pe superspeciala, deoarece erau prezenti foarte multi spectatori. In cele din urma m-am descurcat bine.” povesteste Sebi, care incheia ziua de vineri pe locul secund la clasa sa.

 

Sambata, actiunea s-a mutat pe probele speciale din jurul Mun. Lugoj si a lacului Surduc. „ Abia cu ocazia acestui raliu am inceput sa-mi dau seama mai bine ce diferente sunt fata de Campionatul National de Viteza in Coasta. Aderenta se schimba foarte rapid de la un viraj la altul, probele speciale fiind murdare, la acest lucru contribuind si pilotii care scot pietrisul de pe interioarele virajelor.” declara Sebastian in primul parc de service de sambata. „ Am mers prudent in prima bucla, apoi treptat am crescut tempoul pe a doua, cand mi-am imbunatatit timpii. Cand ne-am aruncat o privire pe rezultatele adversarilor, am constatat ca nu mai avem cum sa recuperam ecartul care ne desparte si am decis sa ne conservam pozitia a treia.” a completat pilotul BCR Asigurari.

 

 

 

La finalul Timis Rally, Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu s-au clasat pe locul al treilea la clasa 11, acesta fiind al doilea podium pe care cei doi il ocupa din tot atatea raliuri la care au luat startul in acest sezon. Pentru Sebi, podiumul de la Timis Rally a avut o insemnatate aparte, el serbandu-si ziua de nastere duminica, pe 29 aprilie. Rezultatul obtinut a reprezentat cadoul perfect pe care acesta si l-a facut cu ocazia aniversarii si, totodata, si-a consolidat pozitia secunda la clasa 11 dupa doua etape desfasurate.

 

Ezitarile de la inceputul raliului ne-au determinat sa ne conservam pozitia a treia. Bineinteles ca puteam forta si sa mergem mai tare, insa eu ma aflu abia la al doilea raliu, iar unul dintre obiectivele noastre este sa ajungem la finalul fiecarei etape. Urmeaza prima etapa pe macadam,  suprafata pe care nu am concurat niciodata. Vom face o sesiune de teste inainte de Raliul Bacaului si sper sa ma adaptez cat mai repede la pilotajul pe macadam.a declarat Sebastian Stanciu dupa festivitatea de premiere.   

 

Echipajul sustinut in acest an de BCR Asigurari, Konica Minolta, SEARCH CORPORATION si Autosolution, invita fanii raliurilor pe probele speciale sa se bucure impreuna la fiecare etapa de spectacolul oferit. Urmatoarea  oprire este la Bacau, in perioada 25-26 mai.