Patru echipaje Citroën in top 10 la Raliul Timisului

La startul Timis Rally, etapa a doua din actualul sezon, s-au inscris 5 echipaje cu modelul Citroën C2 R2 Max. Dupa 12 probe speciale, cu o lungime totala de 108,3 kilometri, patru dintre ele au terminat in top 10 in clasamentul dedicat masinilor cu tractiune pe doua roti.

Ekaterina Stratieva, Adrian Dragan, Bako Laszlo, Norbert Bereczki si Vlad Cosma au fost cei cinci piloti Citroën Romania care au luat startul in Raliul Timisului. Dupa doua zile extrem de interesante, echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca s-a clasat pe locul secund in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti, dupa Francois Delecour care concureaza insa cu o masina mult superioara. „Mai bine de atat nu se putea. Am reusit sa-i tinem sub control pe adversarii nostri traditionali ceea ce este perfect, mai ales ca la Brasov nu am adunat niciun punct. Nu rezultatul in sine ne bucura cel mai mult, ci evolutia noastra si lupta pe care am avut-o cu Alex Filip si George Grigorescu. Totul a fost perfect si vreau sa le multumesc celor de la Transilvania Motorsport pentru ca am avut la dispozitie o masina excelenta”, a spus Vlad Cosma, care a primit pentru aceasta performanta un bonus de 2.500 Euro din partea Citroën Romania.

 

Aflat pentru prima oara in Romania, echipajul Bako Laszlo/Toth Szabolcs a avut o evolutie buna si a terminat Timis Rally pe locul sase in clasamentul doua roti motrice si pe locul secund la clasa 6. „Primul raliu din Romania a fost foarte interesant pentru noi. Este o concurenta mare aici. Ne-a placut mult si sunt sigur ca putem obtine rezultate si mai bune in urmatoarele etape”, a spus Bako Laszlo, pilotul maghiar castigand un bonus de 500 Euro, oferit de Citroën Romania, pentru acest rezultat.

 

Adrian Dragan si Ekaterina Stratieva s-au luptat pentru ultima pozitie pe podium la clasa 6. Dupa ce ambele echipaje au avut probleme la servodirectie, Adrian Dragan a reusit sa se impuna in lupta pentru locul al treilea. Atat Adrian Dragan, cat si Ekaterina Stratieva au intrat in top 10 si in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti. „A fost un raliu frumos si pentru noi este important ca am adunat experienta cu noua masina. Sunt multumit ca am ajuns pe podium la clasa 6, dar cel mai important este ca am parcurs toti kilometri de proba speciala. Imi place mult noua masina si sunt sigur ca vom face progrese la fiecare etapa”, a spus si Adrian Dragan.

 

Norbert Bereczki a fost singurul pilot Citroën care nu a terminat Raliul Timisului din cauza unor probleme la servo directie. „Am avut ghinion in aceasta etapa. Am avut o evolutie buna pana in momentul in care au aparut problemele tehnice. Asta a fost aici, acum ne concentram pe etapele urmatoare si sper sa putem recupera punctele pierdute aici”, a spus si Norbert Bereczki.