Podium pentru Girtofan la Timis Rally

Dan Gîrtofan a reușit în weekend, la Timiș Rally, primul rezultat important cu noua sa mașină, Škoda Fabia S2000. Giri, ajutat de copilotul său, Eugen Rotaru, a terminat cursa bănățeană (care a contat ca etapa a doua a Campionatului Național De Raliuri Dunlop 2012) pe locul al treilea, obținând astfel primul podium cu «Bebelușa», dar și din 2012. Ne bucurăm foarte mult pentru primul loc în primele trei cu noua mașină”, a spus Dan Gîrtofan.

 

Dan și Eugen nu au început deloc bine raliul, pierzând mult timp chiar după prima probă, superspeciala din centrul orașului Timișoara. Pe superspecială am avut parte de un eveniment neplăcut, în sensul că mi s-a mișcat puțin volanul de pe coloana de direcție și am ratat o întoarcere la ultima tură, care ne-a costat ceva timp și astfel că nu am avut parte de începutul pe care-l doream”, a spus Giri.

Lucrurile nu au stat bine nici în debutul zilei a doua a Timiș Rally, dar Giri și Eugen au reușit evoluții din ce în ce mai bune pe probele speciale, iar la final au prins locul trei pe podium, chiar în ultima probă specială. În ziua a doua a raliului m-am trezit cu o durere groaznică de cap, nu știu de la ce, de care nu am reușit să scap toată ziua. Și din această cauză nu am avut cadența pe care lumea o aștepta de la noi. Traseul a fost foarte dificil, cu nisip, cu denivelări, cu multă mizerie pe jos, lucru ce necesită un stil de pilotaj foarte agresiv. Am forțat pe fiecare probă din ce în ce mai tare, mai ales că am sperat că voi scăpa de problema cu durerea de cap și că mă voi simți mai bine, dar nu ăsta este ritmul nostru. Am avut și noroc pe final, când am reușit să-l depășim pe Gergo Szabo, dar așa e în sport. Trebuie să ai parte și de noroc”, a povestit Dan Gîrtofan.

 

Giri a mai precizat că este un rezultat foarte bun pentru noi, care aduce puncte frumoase în clasament și asta este foarte important. Sperăm să reușim o evoluție mai bună la Bacău, la prima etapă pe macadam. Va fi foarte dificil pentru că, după ce ne găsisem un setup al mașinii optim pentru asfalt, acum va trebui să o luăm de la zero și să ne acomodăm cu «Bebelușa» pe macadam. Totuși suntem încrezători în forțele noastre și sperăm ca să adunăm puncte la giecare etapă și să fim feriți de probleme tehnice”.

 

Directorul mărcii Škoda în România, Vlad Rusu, s-a declarat mulțumit de „bronzul” obținut de Giri la Timiș Rally. A doua etapă din acest sezon ne-a purtat către Banat, unde Škoda are mulţi fani ai motorsportului și mulţi împătimiţi ai mărcii. Le mulţumesc tuturor pentru implicarea în bunul mers al acestei etape pentru echipa noastră, în special colegilor noştri de la Procar. Locul 3 este unul mulţumitor, ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp să îmbunătăţim performanţa la etapele următoare. Maşina se comportă foarte bine, echipa este tot mai încrezătoare, acomodarea cu maşina nouă decurgând foarte natural, astfel încât suntem încrezători că vom «livra» multe podiumuri în acest sezon, ţintind evident către treapta cea mai de sus”, a spus Vlad Rusu.

 

Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru doresc să le mulțumească partenerilor principali Škoda România și Alexandrion Grup România pentru sprijinul lor, dar și celorlalți susținători, Mobil 1 prin Lubexpert România și prorallyperformance.ro, care au făcut posibil întregul proiect.