Rally show-ul de final de an se muta pe Santa

Pentru finalul sezonului 2012, organizatorul Raliului Sibiului a ales o alta locatie pentru desfasurarea rally show-ului unde se intalnesc cei mai buni piloti din Campionatul National de Raliuri.

 

Desfasurat pana acum pe terenul de rally cross din Sibiu, locul unde este programata si super speciala din Raliul Sibiului, Sibiu Rally Show se va desfasura, anul acesta, intr-o locatie noua, care face parte tot din programul etapei inclusa anul acesta si in Intercontinental Rally Challenge, mai exact proba speciala Santa. „Speciala Santa este una dintre cele mai celebre probe din Romania si are un farmec aparte. Tocmai de aceea am decis sa schimbam locatia de desfasurare a rally show-ului de final de an. Chiar daca nu vor mai evolua doua masini in paralel, sunt sigur ca spectacolul va fi acelasi, iar provocarea pentru piloti si mai mare decat de obicei”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu-Santa Rally Show. 

Locatia exacta pentru Sibiu-Santa Rally Show sunt ultimii doi kilometri ai probei de noapte din programul Raliului Sibiului care vor fi parcursi in ambele sensuri. „Zona este una foarte spectaculoasa si este potrivita si pentru spectatori. In fiecare an la raliu aici se aduna cei mai multi spectatori si sper ca vom reusi sa-i convingem sa vina si pentru rally show”, a mai adaugat Sorin itu.

 

Vineri, 19 octombrie, sunt programate cursele la clasele 9, 11 si a masinilor din Cupa Dacia Logan, iar sambata, 20 octombrie, cursele cu masini inscrise la clasele 2,3,5 si 6. Se vor face grupe de maximum 10 masini care vor parcurge traseul intr-un sens, se vor regrupa si vor parcurge proba in sens invers. Dupa grupe si recalificari, urmeaza sferturile de finala, semifinalele si finalele. In fiecare din cele doua zile de concurs programul incepe la ora 07:30 cu recunoasterile traselui. In plus, cel mai rapid pilot, indiferent de sensul de parcurgere al probei, din cele doua zile va fi recompensat cu trofeul Santa Speed.

 

Inscrierile se pot face pana pe data de 18 octombrie 2012.