Rally Show-ul de la Sibiu se muta pe Santa

Vineri 19 octombrie, respectiv sambata 20 octombrie 2012, sunt zilele in care se va desfasura deja traditionalul Rally Show de la Sibiu. Intrecerea a suferit anul acesta o schimbare majora, fiind mutata de pe circuitul de slalom paralel din Sibiu pe ultima parte a specialei Santa, celebra proba care face deliciul fanilor atunci cand este parcursa noaptea in cadrul Raliului Sibiului.

 

La fel ca pe circuitul din oras, competitia care se desfasoara dupa terminarea campionatului intern de raliuri, va avea loc pe macadam, mai exact pe ultimii doi kilometri ai specialei Santa. Ziua de vineri este rezervata automobilelor Dacia Logan, celor de la clasa 9 cat si celor a caror omologare a expirat de la clasa 11. Startul este unul destul de matinal, recunoasterile fiind programate intre orele 7:30 si 9:00, urmand ca sambata, dupa un plan orar asemanator sa se desfasoare intrecerea pentru masinile de la clasele 2,3,5 si 6. 

 

Sibiu Santa Rally Show se va desfasura astfel:

 

Se vor face grupe de maxim 10 masini care vor parcurge traseul intr-un sens, se vor regrupa si vor parcurge proba in sens invers. Probele vor fi cronometrate in ambele sensuri, locul de start va coincide cu sosirea la intoarcere. Startul in Șanta Rally Show se va da din minut in minut. Startul va fi lansat, procedura de start este urmatoarea:

 

  • startul se da cu automobilul oprit, aliniat pe linia de start, si cu motorul pornit 
  • echipajul are la dispozitie 10 secunde sa ia startul dupa minutul anuntat de arbitru. 
  •  timpul efectiv de start va fi inregistrat de o fotocelula amplasata la 30 de metri de linia de start. 
  •  nu se vor aplica penalizari pentru startul anticipat.
 

Fiecare concurent va face 3 treceri intr-un sens si 3 in sens invers. Se vor aduna cei mai buni 2 timpi dintr-un sens si cei mai buni 2 timpi din sens invers. In total 4 timpi. Se va intocmi un clasament. Primii 4 clasati se vor califica de pe aceste pozitii in SFERTURILE DE FINALA. Urmatorii clasati, pana la pozitia 12 inclusiv, vor intra in RECALIFICARI.

 

SFERTURI DE FINALA
In functie de clasamentul calificarilor cei 8 concurenti vor fi grupati in 2 grupe astfel:
Grupa A: 1-3-5-7
Grupa B: 2-4-6-8

Fiecare concurent va face doua treceri intr-un sens si doua in celalat sens. Se va aduna cel mai bun timp de la o urcare cu cel mai bun timp de la o coborare. In total 2 timpi. In semifinale se vor intalni locul 1 din grupa A cu locul 2 din grupa B si locul 2 din grupa A cu locul 1 din grupa B.

 

Pentru semifinale si finala se va face o urcare si o coborare, se vor aduna timpii. Cel mai bun castiga locul 1 si 3.

 

Cererile de inscriere se trimit pe adresa [email protected] pana in 18 octombrie 2012.

 

Documente:

Regulament particular

Cerere inscriere echipaj

Formular acreditare media

 

Site oficial