Napoca Rally Academy iubeste zapada

Sfarsitul sezonului 2012 regasea echipajele Napoca Rally Academy pe strazile statiunii Sinaia, acolo unde au facut spectacol cu ocazia Rally Show-ului, dar au si primit cupa pentru titlul de vice-campioana la echipe in cadrul Galei Campionilor care s-a defasurat in celebrul casino din oras. Dupa o vacanta destul de scurta, Napoca Rally Academy a inceput pregatirea pentru noul campionat, aliniind trei echipaje la startul Covasna Winter Rally, competitie care a avut loc duminica 20 ianuarie.

 

Asemanat cu etapele din tarile nordice din aceasta perioada, Covasna Winter Rally a ajuns la cea de-a saptea editie si a devenit in mod traditional, intrecerea care deschide neoficial sezonul competitional al raliurilor din Romania. Vremea buna si setea fanilor de raliuri si-au spus cuvantul printr-o prezenta numeroasa a spectatorilor de-a lungul probelor iar cei 100 de kilometri de probe speciale au atras ca un magnet multe echipaje din Romania, Ungaria si Italia.

Simone_Tempestini

Dupa un curs de pregatire pe zapada in Finlanda, la care a participat cu o saptamana inainte, Simone Tempestini lua startul la Covasna Winter Rally pentru prima oara intr-o competitie din Romania alaturi de noul sau copilot, Sergiu Itu. Avand in minte Raliul Letoniei, programat intre 1 si 3 februarie, etapa la care isi va face debutul in Campionatul European de Raliuri, Simone a avut o evolutie fara greseli la Covasna, si a reusit sa se claseze pe locul cinci la final.

 

Zapada a fost mai putina decat ne-ar fi placut pe prima speciala, care a fost parcursa de trei ori, insa pe cea de-a doua, cea mai lunga, totul a fost asa cum trebuie. Am avut un setup foarte bun al masinii dar si niste mici probleme cu un cablaj la motor care, din fericire, nu ne-a creat probleme prea mari. De abia astept etapa de campionat european din Letonia, care va avea 240 de kilometri de proba speciala tot pe zapada ! a declarat Simone Tempestini.

Tincescu_Florin

 

Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu au avut parte de momente delicate la primul lor raliu pe zapada. Cei doi au trecut de la agonie la extaz pe speciala cu numarul patru, atunci cand, la o viteza de aproximativ 130 km/h, masina lor a lovit un banc de zapada si s-au rasturnat. Dupa trei tonouri, masina a aterizat pe roti iar Florinel si Iulian si-au continuat evolutia, reusind ca la finalul intrecerii sa se clazeze pe locul al treilea la clasa 9.

 

E primul meu accident mai serios in ultimii opt ani de zile.  In timp ce ne rostogoleam, un geam din spate s-a spart si in masina cred ca au intrat peste o suta de kilograme de zapada. Era totul alb ! Din fericire am putut continua, chiar daca am iesit putin sifonati. Imi pare rau ca s-a anulat ultima proba, pentru ca acolo mai puteam recupera timpul pierdut cu iesirea in decor.a spus si Florinel Tincescu.

Marco_Tempestini

Fan declarat al acestei suprafete de concurs, Marco Tempestini a luat startul in Covasna Winter Rally pentru a pregati prima etapa din Campionatul European de Raliuri, care se va desfasura in conditii asemanatoare, in Letonia. Avandu-l in dreapta pe copilotul Dorin Pulpea, Marco a fost obligat sa ramana in parcul de service dupa doar doua probe speciale parcurse, dupa ce diferentialul central al masinii a cedat.

 

Pentru ca in scurt timp vom face deplasarea in Letonia, am decis ca pentru etapa de la Covasna sa protejam cat se poate masina. Am folosit cateva piese mai vechi iar pe cele noi le-am pastrat pentru prima noastra etapa in Campionatul European de Raliuri. Am utilizat pneuri late cu cuie de tip WRC, pe care vom fi obligati sa le folosm in Letonia si nu pe cele inguste, specifice Raliului Suediei, cu care au concurat majoritatea echipajelor la Covasna, asa ca suntem multumiti de timpii pe care i-am obtinut, atat eu cat si Simone.a declarat si Marco Tempestini.

 

Sezonul 2013 va fi unul extrem de incitant pentru echipajele Napoca Rally Academy. Marco si Simone Tempestini vor avea un program extins in Campionatul European de Raliuri si vor lua startul in cel putin opt etape, prima lor prezenta fiind programata in perioada 1-3 februarie in Letonia. Campionatul National de Raliuri din Romania va avea noua runde anul acesta, dupa ce etapele de la Harghita si Tulcea au revenit in calendar. Urmatoarea intalnire cu echipajele Napoca Rally Academy va fi intre 22 si 23 martie, perioada in care este programat Raliul Brasovului.