Gala Campionior 2013 – Suspinand dupa Sinaia

O spun deschis ca suntem sustinatorii editiilor anterioare ale Galei Campionilor care au avut loc la Sinaia in anii precedenti. Chiar daca noi, de la Motorsportnews.ro, suntem din Bucuresti preferam sa mergem pana la Sinaia pentru ca efectiv simteai ca te duci la o sarbatoare, la un eveniment deosebit. Agitatia, lumea care fremata in centrul orasului montan si demonstratiile cu masinile de concurs au lipsit cu desavarsire in acest an. Ce sa mai discutam era ca o sarbatoare a motorsportului intr-o statiune montana alaturi de prieteni si vrand nevrand weekendul era transformat intr-o mica vacanta. Si unde nu mai pui la socoteala faptul ca pentru unii participanti era mult mai usor si rapid de ajuns si din alte zone ale tarii. S-a facut chiar si un sondaj de catre cei de la FRAS care au intrebat lumea implicata in motorsportul autohton, unde se doreste sa fie locul de desfasurare si dupa cum v-ati dat seama deja le-am raspuns Sinaia din aceleasi considerente enumerate mai sus. 

gala-campionilor-2012-03816
demonstratie Titi Aur la Gala Campionilor 2012

 

Locatia efectiva din acest an nu a fost Palatul Stirbey propriu-zis, ci o anexa a acestuia o sala eleganta si cocheta, dar care nu se poate compara cu prestanta si istoria Casinoului din Sinaia. Si numarul persoanelor care au participat la gala mi s-a parut mai mic decat la editiile anterioare, dar asta este doar o consideratie personala.

 

Trecand si peste acest lucru conceptul galei este unul anost si plictisitor, insa in acest an s-a mai facut o greseala asa cum bine puncta si “Vaca” – Rally Cow, s-a servit mancare in timpul ceremoniilor de premiere. Ce a rezultat de aici? Pai pe langa faptul ca unii dintre cei care si-au luat premiile printre primii si au si luat o gustarica dupa aceea, au intins-o fiecare cu motivele lor, drum lung plictiseala etc. Dar ce a fost mai rau consider ca a fost neatentia celor prezenti la ce se intampla pe scena creata prin servirea mancarii in timpul ceremoniei, in fapt toti eram acolo sa auzim si sa aplaudam despre realizarile celor mai buni din sezonul incheiat. La Sinaia evenimentul se intindea mult si dupa terminarea festivitatiilor, lumea stand relaxata la o gustare si un pahar de vorba pentru ca nimeni nu se grabea nicaieri.  

 

S-au incercat in acest an cateva momente umoristice in timpul ceremoniei prin prezenta grupului Voua, dar care nu au avut rezultatele scontate, poate doar reactiile copiilor prezenti in sala facand nota discordanta.

 

Daca la editiile anterioare aveam pana si program de desfasurare al galei in acest an nu stiam cu doar o zi inainte ora de desfasurare. Acest lucru s-a rezolvat abia in dupa-amiza zilei de vineri printr-un comunicat.

 

Nu vreau sa inchei intr-o nota pesimista si trebuie sa felicit Federatia ca totusi organizeaza aceasta gala cu bune si cu rele pentru a omagia campionii tarii noastre in sporturile cu motor. Insa le doresc ca de la an la an sa evolueze si sa invete din greselile editiilor anterioare, astfel incat atunci cand se apropie Gala Campionilor toata lumea interesata sa astepte cu nerabdare aceasta zi. Exact lucrul asta nu l-am simtit in acest an, un sentiment care era prezent intr-o anumita masura la Sinaia. 

One thought on “Gala Campionior 2013 – Suspinand dupa Sinaia”

  1. Ai vrut sa fii diplomat …in realitate a fost de cacao…Delecour isi rodea unghiile pe rand din nou si din nou…dupa primele 20
    de minute…

Comments are closed.