Puncte importante la debut pentru Bacau Rally Team

  • Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu au terminat prima etapa de asfalt pe locul doi in clasamentul 2WD;
  • Bogdan Samoila si Florin Cojocaru s-au clasat pe locul 6 la Cupa Dacia;
  • Bacau Rally Team a terminat pe locul 4 in intrecerea rezervata echipelor;
  • Echipajele Dan Girtofan – Adrian Berghea si Rares Tomita – Levente Csegzy au fost obligate sa abandoneze in urma unor iesiri in decor;

 

Dupa o pauza indelungata, Campionatul National de Raliuri Dunlop a programat la Brasov in weekendul abia incheiat prima etapa din acest an, Tess Rally Dunlop. La startul intrecerii desfasurate pe celebrele speciale de asfalt din jurul superbului oras situat la poalele Tampei s-a aliniat si Bacau Rally Team, noua echipa obtinand puncte importante chiar de la debut.

Bacau Rally Team - Tess Rally Dunlop 2013

Bacau Rally Team este un proiect initiat de catre echipajul Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu, care vor evolua sezonul acesta pe un Citroen Ds3 R3 la clasa 5. Alaturi de acestia, din echipa mai fac parte echipajele Dan Girtofan – Adrian Berghea (Skoda Fabia S2000), Rares Tomita – Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo9) si Bogdan Samoila – Florin Cojocaru (Dacia Logan).

 

Datorita lungimii extinse, Tess Rally Dunlop a beneficiat de un coeficient de 1,2. Echipajele Bacau Rally Team au avut de parcurs 140 de kilometri de speciale, din itinerariul primului raliu din 2013 facand parte celebrele probe Paraul Rece, Rasnov, Sinca Noua, Poiana Marului, Babarunca – Cheia si valea Poienii Brasov. Devenita deja o traditie, vremea capricioasa a solicitat la maxim abilitatile echipajelor, acestea trebuind sa faca fata temperaturilor extrem de scazute, ghetii, zapezii, lapovitei si asfaltului umed, conditii asemanatoare unui raliu pe zapada.

 

Cele mai multe puncte pentru Bacau Rally Team au fost obtinute la Brasov de Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu, care s-au clasat la finalul intrecerii pe locul al doilea in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice si au ocupat ultimul loc aducator de puncte in clasamentul general FIA. „Primul raliu pe asfalt cu noua masina a fost o experienta destul de grea pentru noi. Atat eu, cat si Catalin, copilotul meu, am fost nevoiti sa trecem foarte repede prin toate fazele de acomodare cu suprafata de concurs a carei aderenta se schimba de multe ori si rapid, trecand de la asfalt umed la noroi, gheata sau zapada.a declarat Adrian Raspopa.

Adrian Raspopa - Tess Rally Dunlop 2013

Suntem foarte multumiti de rezultatul obtinut pentru ca, asa cum am mai spus-o, ne lipseste experienta la bordul masinii, Citroen Ds3 R3. Ne-am propus in continuare sa efectuam cat mai multe teste si impreuna cu inginerii Citroen Racing sa descoperim cele mai bune setari pentru stilul meu de pilotaj. Cunoastem potentialul masinii, stim exact ce si unde trebuie sa imbunatatim si asteptam cu nerabdare urmatoarea etapa de la Timisoara, chiar daca nu am mai concurat in acest raliu din anul 2002.a mai adaugat Raspopa.

Bogdan Samoila - Tess Rally Dunlop 2013

Dupa o pauza de patru ani de zile, Bogdan Samoila revine in Campionatul National de Raliuri Dunlop, avandu-l in dreapta sa pe copilotul Florin Cojocaru. Cei doi urmeaza sa efectueze un sezon complet la bordul unui automobil Dacia Logan de clasa 9 si isi propun sa atace cat mai repede podiumul Cupei Dacia. “Pentru noi a fost un raliu greu dar frumos, in care am incercat sa ne reimprietenim cu masina dupa o despartire de patru ani. Chiar  daca am facut cateva greseli in setarea masinii si alegerea pneurilor de concurs, avem convingerea ca vom ridica progresiv ritmul, astfel incat sa putem ataca podiumul chiar de la etapa de la Timisoara.a spus Bogdan Samoila, care s-a clasat pe locul 6 in cadrul Cupei Dacia.

Dan Girtofan - Tess Rally Dunlop 2013

Sambata, pe speciala Babarunca, nici soarele si nici zeita Fortuna nu le-au zambit celor doua echipaje Bacau Rally Team care evolueaza pe masini cu tractiune integrala. Astfel, in al treilea viraj de la startul probei Babarunca, Dan Girtofan si Adrian Berghea au iesit spectaculos in decor. “In ziua a doua am plecat determinat sa obtin un rezultat bun, dupa ce vineri am avut un parcurs mai prudent. Pe acel viraj, din cauza vitezei un pic cam mare, dar si a ghetii, am derapat si am iesit in camp, dupa ce ne-am rasturnat de trei ori. Imi pare rau ca nu am putut sa ajutam echipa cu puncte si vreau sa-i felicit pe Adrian si Bogdan pentru rezultatele obtinute la aceasta etapa extrem de grea. Sunt sigur ca la urmatoarea etapa lucrurile vor decurge mult mai bine pentru noi!a declarat Dan Girtofan.

Tomita Rares - Tess Rally Dunlop 2013

Al doilea echipaj Bacau Rally Team care a fost silit sa abandoneze in acelasi viraj, chiar langa colegii lor, a fost cel format din Rares Tomita si Levente Csegzy. „Am plecat spre Brasov cu asteptari mari, intr-o echipa noua. Desi la shakedown totul a decurs bine, in prima zi am pierdut timp pretios pe probe din cauza pneurilor. Sambata am fost obligati sa luam startul cu niste gume vechi de iarna, insa evolutia noastra s-a incheiat brusc, cu o iesire in decor, pe prima proba a zilei. Cu toate ca masina nu a suferit pagube majore, nu am mai putut continua intrucat una dintre roti s-a rupt. Ne pare rau ca am terminat prematur aceasta etapa dar sunt convins ca la Timisoara vom face o figura frumoasa!a spus si Rares Tomita. 

 

 

Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Comfert, Popasul Trebes, Pambac, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Mere de Itesti, Omniasig, Xtremvideo.ro, Sky Wellness, Vostok Europe prin Russian Shop si Auto Plus.