Victorie la clasa trei în prima cursă a sezonului 2013

Campionii en-titre ai clasei trei, Edwin Keleti și Botond Csomortani, câştigă prima treaptă a podiumului la aceeași clasă în cursa de debut a Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

 

Prima etapă din calendar, Tess Rally Dunlop, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Braşov, le-a adus numărul maxim de puncte în ierarhia clasei trei, fosta grupă N. Cu cele 30 de puncte câștigate la clasa trei, cu un loc patru în clasamentul F.I.A. General la finalul cursei, echipajul cu numărul de concurs 99 se declară mulţumit de parcursul său într-o cursă dificilă, plină de surprize…meteorologice.

 

Edwin Keleti: Anul acesta putem vorbi de revenirea Raliului  Zăpezii la Brasov! La  recunoaşteri totul era sub control din punct de vedere meteorologic. Pe durata cursei am avut însă parte de o vreme grea, cu zăpadă, gheaţă şi viscol , aşa că  putem spune că Raliul Braşovului se întoarce încet la titulatura  care o avea pe vremuri. Recunosc că ne-am bazat pe anvelopele Pirelli de  care ştiam că vor face faţă şi acestor condiţii dure de concurs. Nu avem emoţii din acest punct de vedere. Noi am avut o alternanţă de probe foarte bune pe care am atacat serios şi am urcat până pe locul trei şi probe oarecum nefaste pe care am avut  dificultăţi tehnice. A întreupt motorul, s-a întrerupt alimentarea şi  am pierdut destul de mult timp. Maşina nu s-a oprit în ciuda acestor probleme dar, noi  am avut ceva emoţii. 

 

Am reuşit totuşi  un rezultat foarte bun în condiţiile date şi la final ne-am atins toate obiectivele. Echipa din care facem parte, BCR Leasing Rally Team, a ajuns la final pe locul doi. Am  fi putut avea locul întâi dacă Vali Porcişteanu nu ar fi ieşit în decor pe ultima probă specială. Acest lucru se întâmplă atunci când eşti nevoit să mergi tare. Noi toţi avem un oponent puternic în persoana unui vicecampion mondial-Francois Delecour şi trebuie să ţinem ritmul.

 

Referitor la obiectivele acestui sezon, încerc să nu fac o obsesie din a cuceri un nou titlu de Campion la Clasa Trei, fosta grupă N. Mai degrabă mă concetrez să ajungem  la finalul câtorva etape în zona podiumului la general. Iată că  de la prima etapă am terminat pe locul patru la general. Ţinând cont de locul pe care îl ocupam în cursă înainte de problemele noastre tehnice şi de abandonurile din pluton, nu cred că această poziţie este una de conjunctură. Sper ca per ansamblu  în acest sezon  să fim mai rapizi ca anul trecut . 

Keleti_Csomortani BV

Botond Csomortani: Vreau să îi felicit pe toți cei care au reușit să termine această cursă. Pentru mine toți cei care au reușit să treacă linia de sosire sunt niște învingători pentru că au fost condiții extreme pentru un raliu, condiții cu care noi nu suntem chiar obișnuiți. Echipajul nostru a avut parte de un raliu mai greu, dar eram pregătiți din punct de vedere psihologic pentru aceste condiții dure. Așa cum spune și Edwin, am avut probe unde am obținut rezultate bune iar acolo unde nu a fost cazul nu am riscat și am mers la conservare. Chiar și așa, am avut câteva momente mai delicate, dar Edwin a demonstrat că este pregătit și pentru situații limită.

 

Organizatoric au fost câteva minusuri, dar trebuie să fim onești să recunoaștem că a fost o creștere și la acest capitol. Unele decizii ale Federației pot fi comentate, dar cred că ele ar trebui mai degrabă analizate pentru ce va urma în continuare în Campionat. Rezultatul nostru este unul muncit, foarte bun și cred că dovedește forma bună în care suntem. Îmi pare rău pentru ghinionul coechipierului nostru Vali Porcișteanu, dar acestea sunt cursele! Echipa noastră rămâne încă una foarte puternică cu șanse  la titlu la finalul sezonului. Mulțumim echipei tehnice pentru munca depusă și partenerilor care ne susțin în acest an.