Bacau Rally Team a obtinut podiumuri importante la Transilvania Rally

Bacau Rally Team venea la Transilvania Rally, cea de-a patra etapa din 2013, dupa un excelent rezultat obtinut la Delta Rally, respectiv locul secund in clasamentul echipelor. Etapa de la Cluj, care a marcat finalul primei jumatati a sezonului din Campionatul National de Raliuri Dunlop, s-a incheiat intr-un mod nefericit, dupa ce un spectator a fost accidentat mortal in urma iesirii in decor a unui echipaj.

Adrian Raspopa - Transilvania Rally 2013

Intreaga echipa Bacau Rally Team doreste sa exprime public condoleante familiei barbatului de 73 de ani decedat sambata, in urma accidentului in care a fost implicat echipajul format din Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu. “Din pacate motorsportul este periculos si chiar daca echipa organizatoare de la Transilvania Rally a facut tot ce i-a stat in masura pentru a securizea traseul, astfel de incidente nu pot fi prevazute de nimeni. Suntem alaturi de tanarul Florin Tincescu care trece prin momente dificile si speram sa depaseasca evenimentul nedorit cat mai repede cu putinta.a spus Adrian Raspopa, liderul Bacau Rally Team.

Dan Girtofan - Transilvania Rally 2013

Dupa un inceput mai dificil de sezon, Dan Girtofan si Adrian Berghea au revenit la forma care i-a consacrat si au reusit sa se claseze, pentru prima oara in acest campionat, pe podiumul clasamentului general, ocupand locul al treilea. “A fost o etapa extraordinara, cu probe frumoase si tehnice, care ne-au intrebuintat serios. La toate astea s-a adaugat si ploaia care ne-a pus iar in postura de a risca in alegerea pneurilor. Din fericire, noi am fost inspirati si astfel am putut lupta pana la final. Totul a functionat perfect inca de la shakedown si sper ca la etapele care urmeaza sa reusim sa clasam iarasi echipa pe podiuma spus Dan Girtofan.

 

Adrian Raspopa l-a avut alaturi pe Cosmin Diacu, noul copilot la aceasta etapa, cei doi propunandu-si sa repete victoria la clasa de la etapa precedenta. ”Transilvania Rally a fost un raliu foarte bun pentru noi. Plec foarte multumit de la Cluj datorita faptului ca am gasit viteza necesara si pentru probele de asfalt, lucru care ma face sa abordez optimist restul campionatului. Pe proba de noapte de vineri am pierdut ceva timp in urma scurtei incursiuni in afara traseului, insa, a doua zi, am avut un ritm foarte bun, cu varfuri pe Tarnita si Dangau 2.

Din pacate am pierdut prima pozitie in urma unei defectiuni a aerotermei. Dupa ce a inceput ploaia torentiala cu grindina pe speciala Dangau 1, parbrizul s-a albit complet si efectiv am mers numai cu treapta a doua si a treia a cutiei de viteze, in timp ce cu o mana stergeam condensul. Abia pe ultimii opt kilometri am putut merge la o viteza adecvata unui raliu insa a fost prea tarziu si am pierdut aproape doua minute in urma acestui incident, lucru care ne-a scos din lupta pentru primul loc.” declara la finalul raliului Adrian Raspopa care s-a clasat pe locul secund in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice si la clasa 5.

Rares Tomita - Transilvania Rally 2013

Echipajul format din Rares Tomita si Levente Csegzy revenea in campionat dupa o etapa de absenta. Chiar daca etapa de la Cluj nu i-a adus juniorului Bacau Rally Team prea multe satisfactii de-a lungul carierei sale de pana acum, la editia din acest an, Rares a reusit sa se claseze pe locul al doilea in clasamentul Juniorilor si la clasa 3. “Am avut o abordare mai precauta a primei zile de la Transilvania Rally, datorita configuratiei specialei mixte Faget dar m-am descurcat bine pe superspeciala Polus. Chiar daca am avut un ritm bun in a doua zi, toate sansele de a obtine o clasare si mai buna ni s-au naruit la prima parcurgere a probei Dangau, cand a inceput sa ploua iar noi aveam montate pneuri slick. In continuare, pentru ultima bucla a raliului, am decis sa facem o alegere a pneurilor orientata spre siguranta dar care s-a dovedit a fi neinspirata intrucat soarele si-a facut aparitia iar noi aveam pneuri intermediare. Plec totusi multumit de la Cluj si de-abia astept etapa de casa, Raliul Sibiului, unde un rezultat bun va conta foarte mult in economia campionatului datorita coeficientului.” erau gandurile lui Tomita dupa Transilvania Rally.

 Bogdan Samoila - Transilvania Rally 2013

Bogdan Samoila a parcurs pentru prima oara un raliu alaturi de Andrei Mitrasca, pilot in Campionatul National de Viteza in Coasta, copilotul sau Florin Cojocaru neputand sa fie prezent la Clluj din motive personale. „Din pacate, pentru noi, Transilvania Rally s-a terminat foarte repede, iesind in decor pe speciala de noapte Faget 2. Am abordat prea optimist un viraj care m-a surprins, am lovit cu fata masinii interiorul acestuia si ne-am rasturnat la o viteza relativ redusa, ramanand pe plafon. Imi pare rau de acest incident, mai ales ca nu facusem greseli pana in acel moment si ma intelegeam bine cu noul copilot. incheia Samoila declaratia dupa scurta evolutie de la aceasta etapa.

 

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri va avea loc la Sibiu in perioada 25-27 iulie, etapa contand si in Campionatul European de Raliuri. Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Auto Plus Onesti, Dinamic 92 Distribution, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio, Vostok Europe prin Russian Shop si Centrul de Creatie si Productie Foton.

One thought on “Bacau Rally Team a obtinut podiumuri importante la Transilvania Rally”

Comments are closed.